DRO TIL NORGE: Rajo Piiroja nekter for å ha unndratt skatt mens han var i FFK. Foto: John T. Pedersen /Dagbladet
DRO TIL NORGE: Rajo Piiroja nekter for å ha unndratt skatt mens han var i FFK. Foto: John T. Pedersen /DagbladetVis mer

Politiet fikk Piiroja-besøk

Reiste til Norge for å avhøres.

(Dagbladet): Åtte dager etter at estlenderen ble siktet for skattesvik er Raio Piiroja (32) endelig blitt avhørt av politiet.

Det bekrefter Østfold politidistrikt i en pressemelding i dag. Avhøret kom i stand etter dialog med Vitesse Arnhem-spilleren og hans forsvarer.

- Siktede bidro selv aktivt til at dette ble praktisk mulig, ved at han frivillig møtte til avhør i Norge, før han etter politiets kjennskap reiste hjem til Estland, opplyser politioverbetjent Jan Ekeberg i pressemeldingen.

Politiet opplyser at den tidligere FFK-spilleren, som er i søkelyset på grunn av avtalen med agentselskapet Sport & Net Grupp, nekter straffskyld.

Piiroja-saken kom for dagen da Dagbladet høsten 2009 kunne fortelle at Fredrikstad siden 2004 hadde betalt et fast årlig beløp til et estisk agentselskap, for speideroppdrag i Baltikum. Den opprinnelige avtalen ble tegnet da Piiroja kom til klubben og forlenget omtrent samtidig med at Piiroja skrev ny kontrakt i 2007.

Politiet opplyser i dagens pressemelding at de ønsker å hente inn forklaringen til ledelsen i den estiske fotballklubben FC Flora og agenten som har vært involvert.

Som tidligere utelukker ikke politiet at det kan blir flere siktelser i saken. Flere tidligere FFK-ledere har vært inne til avhør de siste dagene.

- Politiet har i tillegg innhentet ytterligere forklaringer fra tidligere ledere i FFK-systemet, og dette arbeidet vil fortsette i tiden som kommer, sier Ekeberg.

Politiadvokat Kåre Solvoll uttalte til Dagbladet i går at de har mottatt nye forklaringer i saken, både fra folk som har vært inne til avhør og samtaler tidligere, og fra nye vitner.

- Noen av disse forklaringene mener vi styrker vår oppfatning av saken, uten at vi har fått noen form for erkjennelser, sa politiadvokaten.

Østfold politidistrikt samarbeider med Skatt Øst og har bistand fra Økokrim i saken. Hittil er fire personer siktet, inkludert tidligere FFK-direktør Morgan Andersen.

Politiadvokat Solvoll har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag, og det har heller ikke Piiroja-advokat Jon Egil Auestad.