Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet forsøker å flytte Merseyside-derbyet igjen

Frykter bråk lørdag kveld.

 FRYKTER BRÅK:  Everton og Liverpool møtes til derby lørdag klokken 17.30. Det er et tidspunkt det lokale politiet er svært misfornøyde med. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix.
FRYKTER BRÅK: Everton og Liverpool møtes til derby lørdag klokken 17.30. Det er et tidspunkt det lokale politiet er svært misfornøyde med. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Lørdag møtes Liverpool-klubbene Everton og Liverpool til Merseyside-derby på Goodison Park. Ikke overraskende ble den før jul plukket ut som tv-kamp, og starttidspunktet ble satt til 17.30 lokal tid.

Det er tidspunkt Liverpool-politiet er svært lite fornøyde med. Politiet ytret sin misnøye før jul.

- Kampstart seint lørdag er utvilsomt det mest utfordrende og gir oss mindre sjanse til å møte vårt eget ansvar, sa politiet da.

Gjennomslag for sitt ønske fikk de ikke. Og politiet frykter at alkoholglade supportere kan bli ekstra vanskelig å ha med gjøre, hvis de får flere timer å innta alkoholen på. Derfor ønsker politiet at kampen skal starte rundt lunsj. Nå gjør de et siste forsøk på å få flyttet kamptidspunktet til byderbyet, skriver den engelske avisen The Telegraph.

Vanlig prosedyre i Premier League, er at det spilles en kamp klokken 12.45 og 17.30 på lørdager, mens resten spilles klokken 15.00. Den kommende lørdagen er Nord-London-derbyet mellom Tottenham og Arsenal plukket ut som lunsjkamp.

Politiet tar saken til høring torsdag.