Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet frykter kraftig økning av hjemmevold når Celtic møter Rangers

Fjerner risikopersoner.

PÅ ALERTEN: Politiet i Skottland venter på ny eksplosiv økning av hjemmevold i forbindelse med Celtic - Rangers søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
PÅ ALERTEN: Politiet i Skottland venter på ny eksplosiv økning av hjemmevold i forbindelse med Celtic - Rangers søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Skottland venter på ny eksplosiv økning av hjemmevold i forbindelse med Celtic - Rangers søndag. Nå skal mange risikopersoner fjernes.

Tidligere straffedømte og personer som venter på rettssak og dom for vold, vil være i politiets søkelys.

- Slik skal vi forsøke å gjøre dagen mer trygg for voldsofre og barn. Vi kommer i noen tilfeller til å fjerne risikoen ved å ta hånd om gjerningsmenn før kampen, sier en talsmann for politiet.

De skotske rivalene møtes i cupens semifinale. Avspark er satt tidlig (13.00) med tanke på å begrense alkoholinntaket noe.

Ronny Deila er Celtic-manager mens Stefan Johansen trolig spiller fra start for samme klubb.

Drama Dette er bare det andre møtet på fire sesonger mellom de svært bitre rivalene. Det har kokt i lang tid i Glasgow, og det er en høyrisikokamp på alle vis.

I 2012 ble det målt seks ganger så mange henvendelser om fysisk, seksuell og psykisk vold i løpet av kamp-døgnet enn i oppgjør der lagene ikke møtes, skrev avisen The Times i fjor.

I 2013 framla St. Andrews-universitetet data fra en undersøkelse omkring vold og Celtic - Rangers. Det viste en kraftig økning i mishandling og misbruk i årene 2002-2012 når disse kampene ble spilt.

En pubkjede i Skottland frykter for bråk og slagsmål søndag. Derfor vil ikke JD Wetherspoon sende kampen i sine puber.

Politioppbudet på Hampden-stadion og i byområdet Glasgow vil være massivt.

Da lagene møttes i fjor ble 37 personer arrestert ved arenaen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart