Politiet: Gjenstanden som skapte kaos på Old Trafford var falsk

Evakuert etter bombetrussel.

(Dagbladet): Old Trafford ble evakuert kort tid før avspark mellom Manchester United og Bournemouth i Premier League på grunn av en mistenkelig gjenstand inne på stadion.

Politiets bombegruppe gjennomførte en kontrollert eksplosjon av gjenstanden, som er blitt beskrevet som «en mobiltelefon festet til et rør».

Både politiet og Manchester United FC melder at det dreier seg om en såkalt «hoax» - eller forfalskning. De skriver følgende rett over klokka 19 i kveld:

- En full gjennomgang er nå avsluttet. Enheten som ble funnet var ikke ekte, skriver politiet.

Politiet skriver videre:

- Eksperter har gjennomført en kontrollert eksplosjon på OT (Old Trafford) på det som blir beskrevet som «utrolig likt en eksplosiv enhet».

Evakuert Det var et snaut kvarter før kampen mellom Manchester United og Bournemouth skulle sparkes i gang at tre av fire tribuneseksjoner på Old Trafford ble evakuert.

Hele Stretford End og Sir Alex Ferguson Stand ble blant annet fullstendig tømt for mennesker.

Først meldte engelske The Telegraph at kampen skulle utsettes i 45 minutter, men så meldte flere engelske medier, deriblant BBC, at kampen er avlyst av sikkerhetsmessige årsaker.

Hele serierunden skulle egentlig spilles samtidig. Manchester United hadde mulighet til å ta den viktige fjerdeplassen i ligaen, men naborival City måtte da tape mot Swansea. Det skjedde ikke etter 1-1 i Wales.

Vitne Ronny Egelandsdal (24) spiller på Rogaland-klubben Klepp. Han har sesongkort på Old Trafford, og var på plass for å se kampen i dag. Han har sitteplass like i nærheten av North West Quadrant der pakken skal ha blitt funnet.

Han melder om en rolig folkemengde utenfor stadion.

- Jeg kom aldri inn på stadion. Jeg sto i kø for å bli ransaket. Etter terroren i Frankrike har det blitt mer ransakelse på Old Trafford enn før. Ti på halv fire var dørene stengt. Det gikk noen minutter så kom folk i en annen retning og sa det var «red code alert». Vi kom oss aldri inn, sier han videre, Egelandsdal til Dagbladet tidligere søndag.

Bournemouth-spilleren Benik Afobe forteller at det var en nervøs stemning i garderoben.

- Det var ganske sprøtt. Det er ikke noe som skjer hver dag. Men folks sikkerhet er viktigere enn en kamp. Så lenge folk er i sikkerhet og ingen blir skadet er det viktigste. Vi får se hva som skjer med kampen i løpet av de neste dagene, sier Afobe ifølge TV 2.

EVAKUERT: Den mistenkelige gjenstanden på Old Trafford var en falsk bombeanretning, ifølge ekspertene som gjennomførte en kontrollert sprengning.Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
EVAKUERT: Den mistenkelige gjenstanden på Old Trafford var en falsk bombeanretning, ifølge ekspertene som gjennomførte en kontrollert sprengning.Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer