Politiet gransker 80 spillere

Chelseas Gustavo Poyet og Nolberto Solano (Newcastle) kan vente seg besøk fra politiet. Les siste nytt fra engelsk fotball.

De to stjernespillerne er blant de 21 i Premier League - og totalt 80 i engelsk liga - som har fått arbeidstillatelse med doble pass, skriver The Guardian i dag.

Spillerne opererer med doble nasjonaliteter, og har dermed sluppet å søke om arbeidstillatelse på grunn av EU-tilhørighet.

Nå vil politiet blant annet granske om peruvianske Solano virkelig har fått greskt pass, og om Poyet (Uruguay) regnes som spansk statsborger. En spiller som Manchester Citys Danny Tiatto har både australsk og italiensk pass, mens Marokkos Mustapha Hadji(Coventry) og kamerunske Rigobert Song(West Ham) kan skilte med franske papirer.

Den britiske sportsministeren Kate Hoey møter denne uka politiets etteretningstjeneste for å finne ut om noen har falske pass.

- Alle som bryr seg om fotball og spillets integritet bør være bekymret for anklagene som har dukket opp, sier Hoey til avisa.

Passgranskningen i Premier League kommer etter at både fransk og italiensk politi har avslørt flere sør-amerikanske stjerner som opererte med forfalskede papirer.

- Jeg kan ikke tenke meg at de ikke finner noen suspekte tilfeller blant 80 spillere med to pass, sier spillerforeningens Gordon Taylor.

Bjørn Tore Kvarmes klubb St. Etienne ble fratatt seks poeng for å ha brukt en spiller som hadde lurt seg til arbeidstillatelse i Frankrike.

Beckham raser mot nettside

David Beckham er opprørt etter at det viste seg at nettsiden 192.com la ut opplysninger om hans adresse. Brukere av siden kan på få minutter få opp kart, flybilde og full adresse over hans luksushjem i Cheshire. Ifølge Beckhams agent vil nettsidens eiere bli kontaktet umiddelbart for å fjerne opplysningene. Beckham har tidligere hatt problemer med nærgående fans.

- Det er helt utrolig og vi skal få advokatene våre på dette. Det er uhørt, akkurat det samme som om noen la ut telefonnummeret til Tony Blair, sier agent Alan Edwards.

Keane best i januar

Innleide Robbie Keane har fått utmerkelsen som månedens Premier Leauge-spiller i januar. Inter-spiss som er utleid til Leeds scoret fem mål mens Leeds vant tre av fire kamper. 20-åringen ble også månedens spiller i august 1999. Da spilte han for Coventry. Leeds har nå opsjon på kjøp av iren. Pris: 150 mill. kroner.

Chelsa mister stopper

Danske Jes Høgh er trolig ferdig med fotballen. En siste legetest i mars vil vise om ankelproblemene hans gjør at 34-åringen må legge opp. Dansken har ikke spilt en kamp for Chelsea siden mars i fjor. Høgh har spilt 17 kamper for Chelsea etter overgangen fra Fenerbahce sommeren 1999.

West blir ut sesongen

Nigerianske Taribo West blir i Derby ut sesongen. AC Milan-stopperen var i utgangspunktet innleid bare for tre måneder, men har overbevist stort siden han debuterte i november.

Collymore vil bli James Bond

Stan Collymore gikk gratis fra Bradford til Real Oviedo etter flere mislykkede klubbopphold i Premier League. Nå røper 30-åringen at han legger opp når han er ferdig i Spania. Og han har bestemte karriereplaner. - Jeg vil jobbe med film og TV. Jeg vil bli den første fargede James Bond, sier han.

West Ham jakter VM-stjerne

Rumenske Dorinel Munteanu kan være på vei fra Wolfsburg til West Ham. 32-åringen ønsker seg bort fra Bundesliga-klubben etter å ha blitt satt ut av laget. Spillerens agent hevder at målscoreren fra Romanias kamp mot England i EM er tilgjengelig for under 10 millioner kroner. Det avvises av Wolfsburg-formann Kalus Fusch som hevder midtbanespilleren er klubbens viktigste spiller.

Rebrov avviser Sjevtchenko-rykter

Tottenhams Sergei Rebrov avviser at han skal være på vei til AC Milan der tidligere lagkamerat fra Dynamo Kiev Andrej Sjevtchenko har stor suksess. - Andrej er min beste venn, og jeg liker veldig godt å spille sammen med han på landslaget. Men Totteenham er laget mitt, og den engelske ligaen er den beste i verden, sier ukraineren.

Bolton vil ha Aloisi

Bolton ønsker å sikre seg John Alosi på lån fra Coventry. Manager Sam Allardyce håper Coventry skal la spissen gå etter kjøpet av John Hartson i går. Også Coventrys Colin Hendry er på lån på Reebok stadium, og denne overgangen ønsker Allardyce å gjøre permanent,

Rangers og Celtic slipper straff

Det skotske fotballforbundet kommer ikke til å straffe spillere i etterkant av masseslagsmålet de to lagene i mellom i ligacupen nylig. TV-kameraer snappet opp en rekke utenomsportslige episoder som dommer Willie Young overså, men FA ønsker ikke å forfølge saken videre til tross for at lovverket tillater dette.

  • Kilder: Soccernet, BBC, Sky Sports, PlanetFootball og PA.
<B>GRANSKES Gustavo Poyet (t.v.) og Arsenals Silvinho undersøkes for mulig passforfalskning. Brasilianske Silvinho har portugisisk pass, mens Poyet fra Uruguay har gresk pass.