SIKTET FOR SKATTESVIK: Raio Piiroja er ennå ikke avhørt av politiet, men nå har de fått kontakt med ham.  Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
SIKTET FOR SKATTESVIK: Raio Piiroja er ennå ikke avhørt av politiet, men nå har de fått kontakt med ham. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Politiet har endelig fått tak i Piiroja

Den gamle FFK-helten er siktet for skattesvik.

(Dagbladet): Raio Piiroja har ikke vært en enkel mann å få tak i de siste dagene, verken for media eller politiet.

Etter at politiet slo til mot klubbkontorene til Fredrikstad på tirsdag er til sammen fire personer blitt siktet for skattesvik, deriblant den tidligere FFK-stopperen.

Tre av dem har vært inne til avhør, mens Piiroja har vært utilgjengelig for politiet, også på telefon.

Nå har man imidlertid oppnådd kontakt med esteren, som for tiden spiller i nederlandske Vitesse Arnhem. Det bekrefter politiadvokat Kåre Solvoll overfor Fredriksstad Blad. Han vil imidlertid ikke svare på om de snakker med ham direkte, eller gjennom advokat Jon Egil Auestad.

Det er derimot ingen kontakt med Piirojas estiske agentselskap Sport & Net Grupp eller agent Tarmo Lehiste, som var mottaker av millionutbetalingene fra Fredrikstad. Det er disse utbetalingene politiet og skattemyndighetene mener var kamuflerte lønnsutbetalinger til midtstopperen, så han skulle slippe å skatte av det.

Fra klubben mottok Piiroja bare en årslønn på snaut 600 000, til tross for at han var en av Østfold-klubbens største profiler.

Av de andre tre som er siktet - Morgan Andersen (tidligere sportsdirektør), Bjørn Jensen (tidligere klubbformann) og Per Kristian Olsen (tidligere styreleder i FFK Sport ASA) - har ingen så langt valgt å benytte seg av advokat.

- Ingen har oppnevnt advokat. De vi har snakket med så langt er løslatt, sier Solvoll.

Piiroja selv snakket med den estiske avisa Delfi Sport etter at siktelsen ble kjent tirsdag.

- Så langt har ingen spurt meg om noe, jeg har bare fått brev. Jeg har bare ventet på at noe skal skje, sier Piiroja.

Tidligere har spilleren til samme avis bedyret sin uskyld og sagt han er lei hele saken.

- Hvis bare noen hadde kommet med konkrete anklager og vist meg svart på hvitt hva jeg har gjort galt. Men det har ingen gjort. Jeg har aldri bevisst gått inn for å snike meg unna å betale skatt, har Piiroja sagt.