BORTE VEKK:  Dopinglegen Eufemiano Fuentes står tiltalt i Spania for brudd på folkehelseloven i forbindelse med bloddoping. Nå er 51 av de beslaglagte blodpose-bevisene forsvunnet. Foto: AP / Andres Kudacki / NTB Scanpix
BORTE VEKK: Dopinglegen Eufemiano Fuentes står tiltalt i Spania for brudd på folkehelseloven i forbindelse med bloddoping. Nå er 51 av de beslaglagte blodpose-bevisene forsvunnet. Foto: AP / Andres Kudacki / NTB ScanpixVis mer

Politiet har mistet 51 blodposer

Viktige beviser mot dopinglegen Fuentes borte.

I forrige uke døde et viktig vitne i rettsaken mot dopinglegen Eufemiano Fuentes.

Nå viser det seg at også viktige beviser i saken er forsvunnet.

Det spanske politiet beslagla 224 blodposer under razzian i Fuentes' leilighet i 2006. Men nå viser det seg at de bare kan gjøre rede for 173 av posene, skriver cyclingnews.com.

Mangler 51 blodposer Dermed mangler det 51 blodposer, som gjør at like mange potensielle dopingsyndere kan gå fri. I følge sykkelsiden er posene angivelig forsvunnet eller destruert.

De gjenværende 173 posene oppbevares i Barcelonas antidoping-laboratorium.

Disse vil WADA, det internasjonale antidopingbyrået, og AEA, det spanske antidopingbyrået, søke om å få utlevert når rettsaken mot Eufemiano Fuentes er avsluttet. Posene vil bli brukt til å identifisere idrettsutøvere som har fått hjelp av Fuentes til å dope seg.

Ifølge dopinglegen selv skal han ha hjulpet utøvere fra alle slags idretter. 

Under rettsaken tirsdag, fortalte tidligere CSC-syklist Tyler Hamilton at danske Bjarne Riis var den som satte han i kontakt med dopinglegen.

Eufemiano Fuentes står tiltalt for brudd på folkehelsen ved å hjelpe utøvere å dope seg.