BENEKTER RASISME: John Terry (t.h.) er anmeldt til politiet av en privatperson for angivelig å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under kampen mellom Chelsea og QPR i helga. Foto: Nick Potts, PA/AP/Scanpix
BENEKTER RASISME: John Terry (t.h.) er anmeldt til politiet av en privatperson for angivelig å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under kampen mellom Chelsea og QPR i helga. Foto: Nick Potts, PA/AP/ScanpixVis mer

Politiet har mottatt rasisme-anmeldelse mot Terry

Chelsea gir full støtte til kapteinen sin.

(Dagbladet): John Terry er nok en gang i trøbbel. Denne gangen anklages han for rasisme mot QPR-spiller Anton Ferdinand.

Terry var raskt ute med å ta til motmæle mot ryktene og beskyldningene som spredte seg på nettet. Han forklarte at munnhuggeriet med Rio Ferdinands lillebror tvert imot skyldtes at han trodde Ferdinand beskyldte ham for å ha slengt en rasistisk kommentar.

Det er fortsatt ikke kommet noen reaksjon fra verken Ferdinand eller QPR, men politiet bekrefter i dag overfor britiske medier at de gransker en anmeldelse for rasisme levert inn av en privatperson.

I kveld melder også Det engelske fotballforbundet (FA) at de har mottatt en klage på rasisme under kampen mellom QPR og Chelsea, og at de vil etterforske saken.

- Jeg ønsker FA-etterforskningen velkommen, og ser fram til å renvaske navnet mitt så snart som mulig, sier Terry i en ny uttalelse til nyhetsbyrået PA som siteres av engelske journalister på Twitter i kveld.

Støttes av klubben I dag svarte Chelsea-manager André Villas-Boas på spørsmål om episoden på en pressekonferanse. Utdrag fra seansen kan blant annet ses hos Sky Sports.

Villas-Boas stiller seg fullt og helt bak kapteinen sin.

- Han har gitt en uttalelse, og vi gir John full støtte. Han snakket med Anton etter kampen. Anton var i garderoben vår. For oss var det punktum for saken, og det er det fortsatt, sier manageren.

- Bør få mer støtte Om han ikke sa det direkte, lå det i alle fall mellom linjene en kritikk av engelsk media for å være ute etter Terry.

- Det er bare en stor misforståelse som er blåst ut av proporsjoner, men jeg minner om at John Terry representerer dette landet internasjonalt, og jeg synes folk som representerer dette landet burde få sterkere og bredere støtte i stedet for historier basert på spekulasjoner. Jeg synes det er merkelig at folk ikke stoler på uttalelsene til en så representativ spiller for landet, når det er deres land han representerer, sier portugiseren.

Altså en slags «enten er dere med oss, eller så er dere mot oss»-tale. I norsk fotballsammenheng mest kjent fra da Åge Hareide stengte landslagstreningene foran kampen mot Italia i 2004.

- Enten er dere på lag med oss, eller så er dere på lag med italienerne, sa Hareide til norsk presse.

- Klubbene har kontakt Anton Ferdinand har ikke uttalt seg i etterkant av episoden. Villas-Boas ble spurt om han er bekymret over rapportene om at QPR-spilleren i dag hadde et møte med manager Neil Warnock for å snakke om saken.

- Det jeg vil si, er at klubbene er i kontakt med hverandre. Vi støtter spilleren vår fullt og helt. For oss er saken over, når det gjelder resten, må vi bare vente å se.

Chelsea risikerer straff Samtidig har det engelske fotballforbundet (FA) i dag varslet at de vil straffe Chelsea for spillernes oppførsel i kampen mot QPR. Dette knytter seg da til at spillerne omringet dommer Chris Foy da han viste ut Jose Bosingwa.

Bosingwa tok et godt tak i trøya til Shawn Wright-Phillips, som var på vei inn i 16-meteren.

FA sier i samme pressemelding at de har skrevet til Villas-Boas og bedt ham forklare seg om uttalelsene hans om dommer Chris Foy og assistentene etter kampen.

Villas-Boas beskrev blant annet dommerens innsats som «veldig, veldig svak». Chelsea pådro seg to røde og sju gule kort da de tapte 1-0 på Loftus Road.