Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet henlegger dopingsak mot Mifsud

Men LSK-spilleren kan fortsatt risikerer utestengelse.

(Dagbladet.no): Det var Lillestrøm-spilleren Michael Mifsud som var adressaten på en pakke prestasjonsfremmende midler som ble beslaglagt i tollen i midten av mai, skriver TV 2 Nettavisen.

Lillestrøm bekrefter på sin nettside at saken dreide seg om en LSK-spiller, og at spilleren i går var til avhør ved Romerike Politikammer.

Klubben har nå mottatt en skriftlig bekreftelse på at politiet har henlagt saken som intet straffbart forhold.

Selv om politiet har henlagt saken, kan saken få etterspill i idrettens egne organer.

- Det er opp til påtalenemda i Antidoping Norge hvorvidt det er grunnlag for å reise dopingsak for domsutvalget, sier presseansvarlig Andreas Høistad til Dagbladet.no.

Ifølge Norges Idrettsforbunds lovverk skal en idrettsutøver som dømmes for innførsel av dopingmidler i utgangspunktet dømmes til minimum fire års utestengelse fra idretten, uavhengig av mengden dopingmidler som er involvert, sier Høistad.

- Det å bli dømt på brudd for dopingreglementet er mye mer enn å avlegge positiv dopingprøve. Det kan også dreie seg om innførsel, besittelse og medvirkning, sier han.

Politiet henlegger dopingsak mot Mifsud
BESKYTTES AV LSK: Politiet har henlagt etterforskningen av Michael Mifsud etter at en pakke adressert til ham ble stoppet i tollen. Pakken inneholdt prestasjonsfremmende midler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling