Politiet i Flagstaff innrømmer feil i Dale Oen-rapporten

- Han var ikke apatisk, men helt vanlig.

VAR SOM VANLIG: Flagstaff-politiets versjon stemmer nå med svømmelandslagets, og slår fast at Alexander Dale Oen ikke viste tegn til sykdom før han gikk i dusjen på hotellet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VAR SOM VANLIG: Flagstaff-politiets versjon stemmer nå med svømmelandslagets, og slår fast at Alexander Dale Oen ikke viste tegn til sykdom før han gikk i dusjen på hotellet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Politiet i Flagstaff innrømmer i kveld overfor TV 2 at det er en feil i politirapporten som ble utarbeidet i timene etter Alexander Dale Oens dødsfall.

I rapporten sto det at lagkamerater hadde sagt at Dale Oen var apatisk og uvel før han gikk i dusjen, noe som ble avvist av det norske teamet da de landet på Gardermoen i går.

Nå sier Flagstaff-politiet at nordmennenes versjon stemmer.

- Det ble sagt at da han (Alexander Dale Oen) kom tilbake fra å ha spilt golf, hoppet han ikke rundt, men var sitt vanlige rolige selv. Han var ikke apatisk eller snakket usammenhengende. Han bare satt og ventet på å gå til middag, sier sersjant James Jackson til TV 2.

Ifølge ham oppstå misforståelsen på grunn av språkproblemer.

- Vi skal fikse den delen av rapporten vår, sier Jackson.

Svømmelandslagets fysioterapeut Christer Kjølholdt hadde Alexander Dale Oen til normal behandling bare noen minutter før svømmeren ble funnet livløs på badet, og han har fastholdt at han ikke så noen tegn til at noe var i veien med svømmeren.

- Jeg behandlet ham sju til halv åtte. Han var i sitt vanlige humør. Vi fleipet som vanlig. Han var som han alltid pleide å være. Det var ikke noe som tydet på at han skulle være død en liten stund etterpå, sa Kjølholdt.

Det har også blitt fortalt at Dale Oen gikk i dusjen fordi han kjente seg kald. Det sier Kjølholdt at skyldes avslutningen av golfrunden svømmerne hadde vært på.

- Det at han var kald, var fordi han hadde vært på golfbanen og blitt stående i skyggen på slutten av runden. Da hadde han frøset litt, sier fysioterapeuten.