Politiet i Flagstaff innrømmer feil i Dale Oen-rapporten

- Han var ikke apatisk, men helt vanlig.

VAR SOM VANLIG: Flagstaff-politiets versjon stemmer nå med svømmelandslagets, og slår fast at Alexander Dale Oen ikke viste tegn til sykdom før han gikk i dusjen på hotellet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VAR SOM VANLIG: Flagstaff-politiets versjon stemmer nå med svømmelandslagets, og slår fast at Alexander Dale Oen ikke viste tegn til sykdom før han gikk i dusjen på hotellet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Flagstaff innrømmer i kveld overfor TV 2 at det er en feil i politirapporten som ble utarbeidet i timene etter Alexander Dale Oens dødsfall.

I rapporten sto det at lagkamerater hadde sagt at Dale Oen var apatisk og uvel før han gikk i dusjen, noe som ble avvist av det norske teamet da de landet på Gardermoen i går.

Nå sier Flagstaff-politiet at nordmennenes versjon stemmer.

- Det ble sagt at da han (Alexander Dale Oen) kom tilbake fra å ha spilt golf, hoppet han ikke rundt, men var sitt vanlige rolige selv. Han var ikke apatisk eller snakket usammenhengende. Han bare satt og ventet på å gå til middag, sier sersjant James Jackson til TV 2.

Ifølge ham oppstå misforståelsen på grunn av språkproblemer.

- Vi skal fikse den delen av rapporten vår, sier Jackson.

Svømmelandslagets fysioterapeut Christer Kjølholdt hadde Alexander Dale Oen til normal behandling bare noen minutter før svømmeren ble funnet livløs på badet, og han har fastholdt at han ikke så noen tegn til at noe var i veien med svømmeren.

- Jeg behandlet ham sju til halv åtte. Han var i sitt vanlige humør. Vi fleipet som vanlig. Han var som han alltid pleide å være. Det var ikke noe som tydet på at han skulle være død en liten stund etterpå, sa Kjølholdt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer