Politiet jakter på formen

Trener i arbeidstiden.

(Dagbladet.no): Når de ansatte i Sunnmøre politidistrikt ikke jakter på skurker jakter de på den gode formen.

Som en prøveordning på to år har politimesteren tillatt trening for de ansatte i arbeidstiden, mot at de også forplikter seg til å trene på fritiden.

- Vi har hatt en spørreundersøkelse hos oss som viser at tendensen er den samme som i befolkningen for øvrig. Vi er blitt markert mindre fysisk aktiv, både på jobb og i fritid. Målsettingen er at minst 40 prosent av de som aldri eller bare en sjelden gang trener skal være mer fysisk aktiv i prøveperioden, sier personallederen i politidistriktet Hans-Eirik Pettersen.

Nå deltar de aktivt i Sykle til jobben- aksjonen, og har valgt å sette et ekstra fokus på aksjonen ved blant annet å la den vare over sommeren.

- Vi velger å satse så mye på fysisk aktivitet fordi vi forventer langsiktige positive effekter som for eksempel økt trivsel og redusert sykefravær. Dette er en langsiktig investering, sier Pettersen

I tillegg til tradisjonell bedriftsidrett har de ivrige politiansatte også fått i gang sykkel-, aerobic og en liten svømmegruppe. En nystartet turgruppe hadde også sin første langtur i går kveld.

- Alle typer av våre medarbeidere deltar, sier personalsjefen som påpeker at det er viktig at politiet er i god form for å yte mest mulig på jobb.

TRENING:Deltakerne av ”Sykle til jobben”-aksjonen i politidistriktet får jakker som belønning fra arbeidsplassen. Fra venstre Janne E. Garnes Nilsen, Trond Arne Aglen, Nancy Bergseth, Hilde Sæter Aglen og Leif Arne Mork. Foto: SUNNMØRE POLITIDISTRIKT
TRENING:Deltakerne av ”Sykle til jobben”-aksjonen i politidistriktet får jakker som belønning fra arbeidsplassen. Fra venstre Janne E. Garnes Nilsen, Trond Arne Aglen, Nancy Bergseth, Hilde Sæter Aglen og Leif Arne Mork. Foto: SUNNMØRE POLITIDISTRIKT Vis mer