FANT DOPING: Oscar Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. I dag bekreftet politiet dopingfunn hos stjernen. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko
FANT DOPING: Oscar Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp. I dag bekreftet politiet dopingfunn hos stjernen. Foto: REUTERS/Siphiwe SibekoVis mer

Politiet påstår funn av doping hos Pistorius

- Fant to kapsler med testosteron og nåler.

(Dagbladet): Oscar Pisterius er tilbake i retten i sørafrikanske Pretoria i dag.

Blant de første til å vitne på dag to av høringen var politiets Hilton Botha.

Botha påstår i retten i dag at de har gjort funn av doping i Pistorius' hjem. I helga meldte flere medier at politiet skal ha funnet anabole steroider.

- Vi fant to kapsler med testosteron og nåler, sier Botha, ifølge The Guardian, som er tilstede i Sør-Afrika.

«Testosteron er det mannlige kjønnshormonet og er også utgangspunkt for de anabole steroidene», skriver Antidoping Norge på sine hjemmesider.

«Effekten man har av å bruke testosteron er å få en rask oppbygging av muskler».

Pistorius' forsvarer Barry Roux hevder politiets angivelige dopfunn ikke dreier seg om ulovlige stoffer, og klager på at det blir brukt som bevis i retten.

- Det er ikke steroider og ikke et ulovlig middel, sier Roux i retten.

Krangel
Det var britiske The Sun som var blant de første til å skrive at politiet hadde funnet steroider i Pistorius' hjem i helga.

- Steroider ble funnet sammen med bevis på massiv drikking. Derfor har politiet spesifikt gitt beskjed om at han testes for doping, sier en kilde til The Sun.

Avisa spekulerte i om bruken av steroider kan ha en sammenheng med det tragiske drapet.

Botha fortalte videre i retten i dag at vitner skal ha hørt krangling i tidsrommet før drapet.

- Et vitne hørte pistolskudd, så lyset bli skrudd på, og hørte et kvinneskrik. Deretter flere skudd, sier Botha.

Med eller uten proteser?
Pistorius selv forklarte gjennom sin forsvarer i går at han våknet og trodde det var en innbruddstyv på badet. Deretter beveget han seg fra senga til badedøra uten protesene.

- Jeg har vært utsatt for innbrudd og trusler tidligere. Derfor sover jeg med en 9 mm pistol under puta. Jeg våkna og tenkte å stenge igjen døra da jeg hørte en lyd fra badet. Jeg kjente skrekken komme, fortalte Pistorius.

- Ettersom jeg ikke hadde protesene mine på meg, kjente jeg meg sårbar. Både for meg selv og Reeva. Jeg skjøt gjennom badedøra.

Aktoratat påstår derimot at Pistorius skjøt gjennom døra mens han hadde protesene på.

Botha forklarte i retten av kulehullene i badedøra var så høyt på døra at Pistorius ikke kan ha klart å gjennomføre det uten protesene på.

Politietterforskeren forklarte videre at skuddene ble avfyrt diagonalt gjennom døra.

Steenkamp ble truffet på høyre side av kroppen. Politiet mener dette er et argument for at drapet er gjort med overlegg.

Uregistrert pistol
Dette fordi skuddene ville ha truffet Steenkamp på venstre side av kroppen, dersom de ble avfyrt fra stedet Pistorius hevdet han skjøt fra.

I deler av obduksjonsrapporten som ble lagt fram kommer det fram at 29-åringen ble skutt i hodet, armen og hoften.

Under fengslingsmøtet i dag skal det tas stilling til om Pistorius kan løslates mot kausjon eller om dommeren anser siktelsen som så alvorlig at han forblir varetektsfengslet.

Under etterforskningen er det også blitt funnet en uregistrert pistol og ammunisjon i huset, og påtalemyndigheten vil at Pistorius skal tiltales for dette i tillegg, melder NTB.