Politiet raidet Newcastle, Portsmouth og Rangers

Mistanker om korrupsjon.

(Dagbladet.no): Newcastle, Portsmouth og Rangers fikk alle uventet besøk av politiet på grunn av mistanker om korrupsjon, skriver BBC og flere britiske aviser i ettermiddag. 

- Vi kan bekrefte at tre klubber og hjemmene til to personer har blitt ransaket i forbindelse med korrupsjon i fotballen og betydningen dette har hatt for eiere og aksjeholdere, sier en talsmann for politiet.

Saken skal ikke ha noe å gjøre med korrupsjons-anklagene mot flere Premier League-klubber i fjor, en sak som fortsatt er under etterforskning.

Både Rangers og Portsmouth bekrefter å ha hatt politiet i lokalene sine.

- Rangers ble bedt om å samarbeide med politiet i etterforskningen, og har gjort det, sier en Rangers-talsmann.

- Vi har samarbeidet til fulle i deres arbeid, og vil ikke kommentere ytterligere, heter det i en uttalelse fra Portsmouth.

Dagens Newcastle-manager Sam Allardyce var en av de som var i hardt vær for angivelig ha mottatt penger under bordet, en påstand han benektet på det sterkeste.

POLITI-RAZZIA: Newcastle er under mistanke for korrupsjon og i dag kom politiet til St. James\' Park med en ransakingsordre. Foto: Scott Heppel/AP
POLITI-RAZZIA: Newcastle er under mistanke for korrupsjon og i dag kom politiet til St. James\' Park med en ransakingsordre. Foto: Scott Heppel/AP Vis mer
Politiet raidet Newcastle, Portsmouth og Rangers