RANSAKES: Det spanske fotballforbundets hovedkontor ransakes. Her er landets fotballpresident, Angel Maria Villar sammen med UEFA-president Aleksander Ceferin. Foto: AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
RANSAKES: Det spanske fotballforbundets hovedkontor ransakes. Her er landets fotballpresident, Angel Maria Villar sammen med UEFA-president Aleksander Ceferin. Foto: AFP PHOTO / ANDER GILLENEAVis mer

Politiet ransaker Det spanske fotballforbundets hovedkvarter

Korrupsjonsanklager.

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AP melder at spansk politi akkurat nå ransaker kontorene til Det spanske fotballforbundet (RFEF).

Fotballpresident Angel Maria Villar skal sammen med omtrent ti andre ha blitt arrestert i en razzia i natt. Hans sønn, Gorka Villar, skal også være arrestert.

Tidlig i dag fortsatte etterforskningen i RFEFs hovedkontorer. Ifølge El Pais dreier det seg om korrupsjonsanklager. De arresterte er mistenkt for medvirkning til forfalskning, underslag og korrupsjon.

Villar skal være mistenkt for å ha brukt RFEFs penger for å søke fordeler for å bli gjenvalgt som president, ifølge NTB.

Villar har sittet i 29 år som Spanias fotballpresident. Han har også hatt diverse roller i både UEFA og FIFA, blant annet som visepresident.

- Jeg kjenner ikke til omstendighetene, men dette er uansett forferdelig trist. Når det gjelder skyldspørsmålet, får vi vente og se hva som skjer. Det er en sterkt beklagelig sak, sier Per Ravn Omdal til NTB.

Omdal har tidligere vært president i Norges Fotballforbund. Han har hatt mange verv i UEFA opp gjennom årene.

- Jeg har kjent ham (Villar) i 30 år. Det jeg kan si er at han har vært en god og nær kollega i mange år, sier han til NTB.