Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet raser mot stjernas sokker og nasjonalsang-protest: - Det er fornærmende og usant

Amerikansk politi truer med å boikotte San Francisco 49'ers.

FÅR OPPMERKSOMHET: Disse sokkene har blitt en stor snakkis i USA. De tilhører quarterback Colin Kaepernick. Foto: Ben Margot / AP / NTB Scanpix
<div><br></div>
FÅR OPPMERKSOMHET: Disse sokkene har blitt en stor snakkis i USA. De tilhører quarterback Colin Kaepernick. Foto: Ben Margot / AP / NTB Scanpix

Vis mer

(Dagbladet): NFL-stjernen Colin Kaepernicks politiske markeringer har skapt et voldsomt engasjement i USA den siste uka.

Quarterbacken, som til daglig spiller for San Francisco 49'ers, har tidligere forklart at han støtter «Black Lives Matter»-bevegelsen og har ved to anledninger nektet å stå når den amerikanske nasjonalsangen har blitt spilt i forkant av kampene.

Spilleren misliker spesielt et av versene i den amerikanske nasjonalsangen.

- Jeg kommer ikke til å stå opp og vise stolthet for et flagg som tilhører et land som undertrykker svarte mennesker, sa NFL-spilleren til pressen i forrige uke.

Det ble ikke akkurat noe roligere rundt NFL-stjernen da det nylig ble kjent at han hadde dukket opp på trening iført sokker dekorert med griser utkledd som politi.

Kaepernick har gjentatte ganger forklart at han protesterer mot det han omtaler som rasediskriminering og politibrutalitet i USA.

Truer med boikott

Nå har amerikansk politi fått nok av quarterbackens politiske ytringer. TV-kanalen NBC har fått tak i et brev sendt fra en fagforening i Santa Clara-politiet til 49'ers, der politiet ytrer at protestene «truer vårt harmoniske samarbeid».

- Hvis ikke 49'ers tar grep for å stoppe denne upassende oppførselen kan det resultere i at politiet velger å ikke jobbe på klubbens arena under deres kamper. Fagforeningsledelsen er pliktig til å beskytte medlemmene og jobbe for at trakkasserende oppførsel ikke er en del av arbeidsmiljøet, skriver politiet i brevet, ifølge The Guardian.

Det er omlag 70 politibetjenter fra Santa Clara-politiet til stede på klubbens NFL-kamper.

I brevet kaller politiet også enkelte av Kaepernicks uttalelser for «fornærmende og usanne», ifølge den britiske avisen.

ELSKET OG HATET: Colin Kaepernick får både ris og ros for sine politiske protester. Her er han sammen med et knippe 49'ers-fans. Foto: Harry How / Getty Images / NTB Scanpix&nbsp;
ELSKET OG HATET: Colin Kaepernick får både ris og ros for sine politiske protester. Her er han sammen med et knippe 49'ers-fans. Foto: Harry How / Getty Images / NTB Scanpix  Vis mer

Trump: - Finn deg et annet land

NFL-stjernen har fått både ris og ros for sine politiske ytringer den siste tiden. Til og med presidentkandidat Donald Trump har kastet seg inn i debatten.

– Kanskje han burde finne seg et land som fungerer bedre for ham, sa Trump, ifølge The Telegraph.

Kaepernick har imidlertid fått støtte fra mange amerikanske veteraner. Under hashtaggen «VeteransForKaepernick» på Twitter har det kommet inn en rekke støtteerklæringer.

Fredag ble det kjent at 49'ers-spilleren ønsker å donere bort én million dollar fra egen lomme til en veldedig organisasjon som retter seg mot amerikanske lokalsamfunn i nød.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media