POLITIET SER PÅ SAKEN: Politiet har vært i kontakt med Norges Fotballforbund i forbindelse med den omstride overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
POLITIET SER PÅ SAKEN: Politiet har vært i kontakt med Norges Fotballforbund i forbindelse med den omstride overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Politiet ser på Gunnarsson-saken

Har bedt om redegjørelse fra NFF.

(Dagbladet): Politiet har vært i kontakt med Norges Fotballforbund i forbindelse med den omstride overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga.

Det melder TV 2 Sporten i kveld.

- Vi mener at det på dette tidspunktet er grunnlag for å få vite ordentlig hva som har skjedd ved overgangen, og om det er snakk om brudd på norsk straffelov, sier leder for finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt, Gro Smogeli, til TV2.

Redegjørelse De ønsker en redegjørelse fra NFF for å få innblikk i hva som har skjedd i overgangen. I verste fall risikerer de involverte i klubbledelsene fengselsstraff.

- Vi ønsker å få en redegjørelse, og ut fra den redegjørelsen så vil vi kunne ta stilling til om det bør etterforskes og eventuelt hvor det bør og skal etterforskes. Dersom det er brudd på bedrageribestemmelsene i straffeloven, så er det selvfølgelig ingen bagatell, sier Smogeli.

- Et forsøk på svindel Det var i oktober at TV 2 avslørte at Vålerenga bare betalte en million kroner for Stabæks Veigar Pall Gunnarsson, samtidig som de betalte fire millioner for en opsjon på stortalentet Herman Stengel.

Mens Stabæk og Vålerenga har insistert på at det dreier seg om to separate avtaler, er mistanken at Stabæk fant en finurlig måte å snyte Nancy - som hadde krav på halvparten av summen ved et videresalg -  for penger på.

Det har siden kommet frem at Stabæk foreslo en liknende avtale til Rosenborg, som også var interessert i islendingen. Advokat og ekspert på idrettsjus, Kenneth A. Leren, sa til Dagbladet tirsdag at Rosenborgs pakketilbud styrket saken mot Stabæk.

- Det kan i hvert fall ses som et forsøk på svindel. Men det viktigste her er at det styrker saken mot Stabæk, styrker mistanken om at de forsøkte å unndra penger fra Nancy, sa Leren til Dagbladet.