Høyrisikokampen Vålerenga - Lillestrøm:

Politiet setter inn ekstra ressurser til derbykampen: - De som ikke kan støtte laget på en god måte burde finne på noe annet på søndag

Oppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm har alltid vært en høy risikokamp. Denne gangen står mye på spill for begge lag.

HØYRISIKO: Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm regnes som en høyrisikokamp. I år har politiet satt inn ekstra ressurser både på og rundt stadion. Her fra en oppgjøret på Ullevaal i 2012, der politiet måtte passe på LSK-supporterne etter at de har kastet bluss og røykbomber ut på banen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HØYRISIKO: Kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm regnes som en høyrisikokamp. I år har politiet satt inn ekstra ressurser både på og rundt stadion. Her fra en oppgjøret på Ullevaal i 2012, der politiet måtte passe på LSK-supporterne etter at de har kastet bluss og røykbomber ut på banen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Om få dager spilles det som ligger an til å bli årets derbyoppgjør i norsk fotball. De to erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm ligger begge i bunnen av tabellen - med en reell sjanse til å havne på kvalik- eller nedrykksplass.

Oppgjøret har i flere år blitt omtalt som en høyrisikokamp, og årets kamp er ikke noe unntak.

Vålerenga er arrangør, og har derfor ansvaret for innslipp av publikum, samt sikkerhetstiltak inne på stadion. Utenfor har Oslo politidistrikt ansvaret, men ifølge Johan Fredriksen, stabssjef og politiinspektør på fellesoperativ seksjon, er politiet i stand til å komme inn på stadion dersom situasjonen skulle kreve det.

I tillegg er det satt opp ekstra ressurser foran søndagens kamp.

- Vi tenker at det er en høyrisikokamp. Og her vil det svi litt ekstra av å bli slått banen av hovedfienden, sier Fredriksen til Dagbladet.

- Øker antallet

Fredriksen forteller at det er høy trusselvurdering på selve kampen, og at det i denne kampen vil være mer fokus på arenaen enn områdene rundt.

- Arrangøren har et fast samarbeid med Majorstua politistasjon, og en god del mannskaper derfra vil være inne på stadion. Det er vanlig. Men vi øker antallet noe i denne kampen her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer