Politiet stoppet Stabæk-fans

En buss med Stabæk-supportere er avvist utenfor Hamar. Politiet fryktet bråk på Briskeby.Direkte fra kl. 18: Sju tippeligakamper

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mellom 20 og 30 supportere fra bærumsklubben får ikke se laget sitt mot Hamarkameratene kl. 18. De ble stoppet av politiet 10 minutter fra Hamar i ettermiddag, og eskortert sørover på E6.

- Det er korrekt at vi stoppet en buss. Vi fikk tips om fem supportere som bare kom for å lage bråk. Derfor ba vi dem snu, sier operasjonsleder Gøran Tømmerholen til Dagbladet.no.

Bussen ble stanset og fikk beskjed om å reise tilbake til Bærum. Nå blir det internett-, radio- eller TV-kamp på gjengen i stedet.

- Det er bare tull at vi kom for å lage bråk. Vi skulle ha det gøy og støtte laget. Dett er er helt på trynet, ingen her har noensinne laget bråk på kamp, sier Peter Skjønberg fra bussen til Dagbladet.no.

Beslutningen om å utstenge fansen ble tatt på sikkerhetsmøtet foran kampen på Hamar i dag. Stabæks offisielle supporterklubb deltok, og ville ikke gå god for alle supporterne på vei.

Bussen reiste til Hedmark utenfor supporterklubbens eget reiseopplegg.

- Vi sa på sikkerhetsmøtet at det var overdrevent å stoppe bussen, men at vi ikke ville ta ansvar for disse supporterne, sier Thomas Bendixen i Stabæk Support til Dagbladet.no.

Han bekrefter at fem av supporterne som arrangerte bussturen, er utestengt av supporterklubben. De har tidligere også vært svartelistet av Stabæk.

- Grunnen til at de ble eksludert er dårlig oppførsel på borteturer. Men det var ikke vi som foreslo at bussen skulle stoppes, sier Bendixen.

SUPPORTERKRANGEL:</B> Her koser Stabæk-supportere seg på Nadderud. I dag ble mellom 25 og 30 supportere nektet adgang til kampen mot Hamkam.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer