NETTVERK: Politiet etterforsker et nettverk av tippekiosker i forbindelse med den pågående kampfiksingssaken. Her fra politaksjonen mot kiosken til kommisjonæren som er siktet i saken. Foto: Christian Monge Hugsted
NETTVERK: Politiet etterforsker et nettverk av tippekiosker i forbindelse med den pågående kampfiksingssaken. Her fra politaksjonen mot kiosken til kommisjonæren som er siktet i saken. Foto: Christian Monge HugstedVis mer

Politiet undersøker nettverk av tippekommisjonærer

Kan ha spredd spill for å omgå maksgrensene til Norsk Tipping.

Politiet etterforsker et nettverk av tippekiosker i forbindelse med den pågående kampfiksingssaken.

Ifølge VG skal tippekommisjonæren som allerede er siktet i saken ha spredd spillene via et nettverk for å omgå begrensningene på 40.000 kroner i innsats per dag.

- Vi kjenner til at politiet ikke kun har fokus på forhåndskunnskap om kamper, men på om dette har vært del av et system for å ta imot tips over maksimumsgrensen, sier Morten Furuholmen, som forsvarer 56-åringen.

Han mener det i så fall er snakk om brudd på Norsk Tippings regler, ikke på straffeloven. Hans klient, som er siktet for korrupsjon, bedrageri og påvirkningshandel i forbindelse med fiksing av kamper, har nektet for å ha hatt forhåndskunnskap.

Politiet ønsker ikke å si noe om hvorvidt de etterforsker flere kommisjonærer.

- Men i en slik sak kan vi ikke utelukke at det blir flere pågripelser, sier politiadvokat Christian Stenberg.

(NTB)