FORLATER POLITISTASJONEN: Oscar Pistorius forlater politistasjonen i Boschkop øst for Pretoria. Den sørafrikanske sprinteren er siktet for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp (29), som ble skutt i boligen til Pistorius i natt. Foto: CHRIS COLLINGRIDGE, AP / NTB SCANPIX
FORLATER POLITISTASJONEN: Oscar Pistorius forlater politistasjonen i Boschkop øst for Pretoria. Den sørafrikanske sprinteren er siktet for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp (29), som ble skutt i boligen til Pistorius i natt. Foto: CHRIS COLLINGRIDGE, AP / NTB SCANPIXVis mer

Politiet «veldig overrasket» over innbruddstyv-teorien

Her fraktes Pistorius til retten.


(Dagbladet): Sørafrikansk politi sier de er «veldig overrasket» over medierapportene om at Oscar Pistorius (26) skjøt kjæresten Reeva Steenkamp (29) etter å ha forvekslet henne med en innbruddstyv.

Det ble spekulert i at kvinnen skulle overraske sprinteren i anledning valentinsdagen.

Steenkamp ble funnet død i hjemmet til Pistorius i Pretoria i natt.

Pistorius vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen. Det var først meningen at han skulle møte i retten i ettermiddag, men fengslingsmøtet er flyttet til i morgen.

- Politiet ble overrasket i morges over å høre på radio at det ble framsatt påstander om at den avdøde hadde blitt oppfattet som en innbruddstyv. Vi ble veldig overrasket, og de påstandene kom ikke fra oss, sier politiets talskvinne Denise Beukes ifølge sørafrikanske Times.

Beukes sier ifølge flere internasjonale medier at politiet kjenner til flere tilfeller av påstått husbråk i Pistorius' hjem.

Også i går kveld skal naboer ha hørt lyder fra sprinterens hus.

- Vi har mottatt noen rapporter omt roping og skriking, men ingenting er bekreftet. Dette er en del av en etterforskning som er langt fra avsluttet, sier Beukes ifølge Eyewitness News.

HUSET: Reeva Steenkamp ble funnet død i huset til Oscar Pistorius i Pretoria i Sør-Afrika. Foto: VNS24/7, AP / NTB SCANPIX
HUSET: Reeva Steenkamp ble funnet død i huset til Oscar Pistorius i Pretoria i Sør-Afrika. Foto: VNS24/7, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Politiet sier at Pistorius og Steenkamp var de eneste som var til stede i huset da hun ble skutt.

Leiligheten skal ligge i et område med elektriske gjerder og regelmessig vakthold.

- Vi fant en ni millimeter pistol på åstedet. En 26 år gammel mann er i varetekt, sier Katlego Mogale fra politiet ifølge Reuters.

26-åringen deltok i både OL og Paralympics i London i fjor.

Han har vunnet seks gullmedaljer i Paralympics.