Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politiet vil stanse ville rykter om Myllyläs død

Obduksjon skal fastslå endelig dødsårsak.

SLET: Mika Myllylä levde et tøft liv i den siste tida før han ble funnet død i sitt hjem går. Finnen ble 41 år gammel.Foto: SCANPIX/AFP/LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
SLET: Mika Myllylä levde et tøft liv i den siste tida før han ble funnet død i sitt hjem går. Finnen ble 41 år gammel.Foto: SCANPIX/AFP/LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere finske skistjernen Mika Myllylä ble funnet død alene i sitt hjem i går.

Politiet jobber nå for å avdekke den endelige dødsårsaken. Samtidig ser de seg nødt til å avvise «ville rykter» om dødsfallet, skriver Hufvudstadsbladet.

- Den endelige dødsårsaken vil bli klar etter utredninger, og det mest sentrale er den rettsmedisinske obduksjonen, sier politisjef Teemu Heikkinen.

Han ønsker ikke å gå ut med flere detaljer, men vil altså avvise rykter som er oppstått, blant annet om at et skytevåpen skal ha vært involvert.

- Det har blitt spredt flere ville rykter, men noen påstått skuddavfyring og denne saken har ingen sammenheng, sier Heikkinen.

Drakk tett
Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i forbindelse med Mika Myllyläs dødsfall, mens flere venner forteller om en tøff livsførsel de siste ukene.

Den finske avisen Ilta-Sanomat gjengir historier om hvordan Myllylä drakk tett i dagene før dødsfallet, i Ylivieska og i hjembyen Kokkola.

- Han spilte biljard med en mann, men Mika var i dårlig forfatning. Jeg nektet å selge ham mer øl, sier servitrisen Päivi Kampman-Syrjämäki, ifølge Aftonbladet.

Senere i helgen skal Myllylä ha blitt sett vandrende rundt i Kokkola i en «forvirret tilstand».

41-åringen skal ha blitt funnet livløs i går morges av en nabo, som deretter varslet politiet.

Som om livet var over
Mika Myllylä tok en rekke internasjonale medaljer, men ble etter hvert sentral i den finske dopingskandalen under VM i Lahti for ti år siden. Han ble utestengt i to år, noe som ble slutten på en innholdsrik karriere.

Myllylä vant OL-gull i 1998 og fire VM-gull (1997 og 1999), og hadde en enorm evne til å prikke inn formen til mesterskap.

Først tidligere i år innrømmet Myllylä i forbindelse med en rettssak i Finland at han brukte EPO.

I 2007 skilte han seg fra kona Suvi. Paret har tre barn sammen.

I 2008, etter å ha sluppet ut av fengsel etter en dom for fyllekjøring, snakket han om problemene han hadde hatt i årene som fulgte skikarrieren, i et intervju med Anne Grosvold på NRK.

- Egentlig tenkte jeg at jeg hadde mistet alt i livet. Jeg så ikke framtiden, jeg så ikke sola stå opp om morgenen. Det føltes som om livet var over, og jeg var veldig deprimert, sa Myllylä, og fortalte at tankene var blitt svært mørke på det tyngste.

- Det er kanskje litt voldsomt å si. Men jeg vet hva som foregår i et menneskes hode når det tenker på selvmord, sa finnen.

Minnes
Mika Myllylä var en av finsk idretts aller største stjerner på rundt årtusenskiftet, og tok dopingavsløringene etter VM i Lahti svært tungt.

I går ble han minnet med sorg av flere av sine norske konkurrenter i langrennsmiljøet.

- Vi hadde det mye moro, han var en sosial gubbe. Nå får han fred, i hvert fall, sier Erling Jevne til Dagbladet.

- Uten skiklær var han en strålende person, en flott personlighet. Han var lett å få kontakt med og veldig sosial. Han var en behagelig fyr å prate med, sier Odd-Bjørn Hjelmeset.

Finnen var også en av Bjørn Dæhlies største rivaler på hele 90-tallet. 

- Det var veldig trist og leit å høre. Jeg føler med hans familie, sier Dæhlie til NRK.