Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrepet på Borussia Dortmund-bussen

Politiets teori: - Kunne tjent 39 millioner på å drepe Dortmund-stjernene

Mens skremte gjester flyktet hotellet, tok den antatte gjerningsmannen det helt med ro, ifølge tysk avis.

BOMBEMÅL: Spillerne på Borussia Dortmund. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock
BOMBEMÅL: Spillerne på Borussia Dortmund. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Politiet i Tyskland pågrep tidligere i dag en 28 år gammel tyskrusser nær byen Tübingen.

«Sergej W.» er siktet i forbindelse med bombeangrepet mot bussen til Borussia Dortmund den 11. april - et angrep der ingen døde. Om det hadde gått annerledes, kunne han ha tjent 3,9 millioner euro, ifølge etterforskerne.

Store penger

Tyske Bild viser til etterforskernes teori om mannen som den 11. april kjøpte 15 000 aksjeandeler i klubben - med opsjoner til å selge aksjene til en forhåndsbestemt pris innen den 17. juni.

Dermed kunne han ha tjent store penger.

- Et betydelig prisfall kunne vært ventet dersom en spiller hadde blitt alvorlig skadd eller drept i angrepet, mener påtalemyndigheten.

- DORTMUND!: Tirsdag kveld kom nyheten om eksplosjoner ved Borussia Dortmunds spillerbuss. Laget skulle etter planen i kveld ta imot Monaco til kvartfinalekamp i Champions League. Se Monaco-fansens reaksjon etter nyheten om eksplosjonene. Video: Twitter / Nicolas Werquin‏ Vis mer

Bestilte biff

Den tyske avisa skriver også at mannen bodde på samme hotell som Borussia Dortmund-mannskapet. Der skal han ha hatt utsikt til bussen - etter å først ha byttet hotellrom fra sitt opprinnelige.

Mens store mengder av gjestene flyktet, skal «Sergej W.» også ha kontaktet hotellpersonalet kort tid etter angrepet.

Bestillingen var et biffmåltid, ifølge Bild.

Feilplasserte bombe

Den antatte gjerningsmannen skal imidlertid ha feilplassert en av de tre bombene som gikk av 15 kilometer unna hjemmebanen til Borussia Dortmund.

Feilplasseringen begrenset skadene, og bare spanske Marc Bartra og en politimann ble skadd.

BBC skriver at aksjene til Dortmund falt fra 5,738 til 5,421 euro etter angrepet. Aksjene var på vei opp igjen, før laget nylig gikk ut av Champions League.

Raste mot Uefa

Noe av nedgangen kan trolig tilskrives at laget ble utslått fra Champions League.

Dette etter et 3-6-sammenlagtstap mot Monaco. Foran den første kampen i utslagsrunden, raste Dortmund-trener Thomas Tuchel mot Uefa.

Han og klubben mener at kampen aldri burde ha vært spilt.

- For å være ærlig så følte vi at vi ble behandlet som om en ølboks hadde truffet bussen vår, og en halvtime senere kom beslutningen om at kampen skulle spilles dagen etter kl. 18.45. Vi føler oss maktesløse, sa Tuchel overfor Viasat.

- Vi ble ikke angrepet på banen av en motstander, vi ble angrepet som mennesker inne i den bussen. Selvfølgelig påvirker det oss, det var en forferdelig opplevelse, la Dortmund-treneren til.

Islamistbrev trolig forfalsket

Nyhetsbyrået DPA skriver at den mistenkte gjerningsmannen ikke antas å være ekstremist. Kort tid etter at bombene gikk av, fant politiet et brev som tydet på at angrepet var blitt utført av radikale islamister.

Etterforskerne mener dette brevet er en forfalskning.

- Det er korrekt, brevene er tvilsomme, sa aktor Frauke Köhler overfor nyhetsbyrået Reuters i forrige uke.