Politikerne er på plass for å følge Brækhus i ringen

Håper hun kan bokse i Norge etter nyttår.

KØBENHAVN (Dagbladet): Mange har tatt turen til København for å se Cecilia Brækhus i kveldens kamp mot Ivana Habazin.

Den franske knockpoutmaskinen Anne-Sophie Mathis sitter ringside, men også norske politikere har tatt turen for å heie på Brækhus.

Både Kårstein Eidem Løvaas (H) og Morten Stordalen (Frp) i familie- og kulturkomiteen følger kveldens kamp fra salen.

- En tøff jente Morten Stordalen hadde varmet opp med et par av de første kampene i Nordic Fight Night da han snakker med Dagbladet.

- Jeg er veldig spent. Det er første kampen jeg ser live, og jeg visste at dette var noe jeg måtte få med meg. Jeg synes Cecilia er en veldig tøff jente, og det hun har gjort er en kjempebragd, sier han.

- Cecilia er et forbilde for hele idrettsnorge, og nå kan hun bli den første kvinnelige bokseren som kan samle alle de fire store beltene. Boksing er en veldig stor idrett, og jeg ønsket å dra hit for å se det med egne øyne.

Vil fjerne forbudet Frp har i 24 år jobbet for å fjerne forbudet mot proffboksing, og Stordalen sier at Frp håper Brækhus kan bokse i Norge allerede etter nyttår.

- Nå er det flertall i stortinget, og siden dette er noe vi har jobbet med i så mange år, så var det ikke tvil om at det var helt naturlig for meg å dra hit i kveld, sier Stordalen.

- Jeg gleder meg veldig mye.

Historisk begivenhet Også Eidem Løvaas ønsket å se boksingenn på nært hold.

- Det er en todelt avgjørelse at jeg skal dra. Det ene er av privat karakter, og det er at dette er en historisk begivenhet jeg ønsker å få med meg, det andre er at dette er en sak vi kommer til å jobbe med utover høsten, og som alt annet vi skal behandle ønsker jeg å se det på nært hold og se alle elementene før vi fatter en beslutning, sier Eidem Løvaas til Dagbladet.

Det er første gangen høyrepolitikeren skal på boksekamp, men han har fulgt med Brækhus som tv-seer.

- Jeg gleder meg til å se, for jeg har jo sett på tv, og jeg synes kampene hennes har vært god underholdning.  Jeg gleder meg også fordi jeg har skjønt at dette er historisk kamp, hvor hun får muligheten til å ta de fire største beltene, noe ingen kvinner har gjort før henne, og bare to mannlige boksere har klart det tidligere, sier Eidem Løvaas.

- Kommer ikke til å angre
- Det står respekt av at politikerne kommer. Du kan være for eller mot, men at du tar turen ned, og vet hva man snakker om, det er helt topp. Det blir kjempemoro, så de kommer ikke til å angre, lover Brækhus.

- I begynnelsen, hvis man hadde et åpent sinn og ville bli kjent med idretten, så ble man nesten litt bøllet med av de andre. Så det er bra at de nå faktisk kommer ned for å se selv.

PÅ PLASS: Morten Stordalen (Frp) er på plass i Tap1 i København for å heie fram Cecilia Brækhus i kveldens kamp. Foto: Hege Dancke Stølan
PÅ PLASS: Morten Stordalen (Frp) er på plass i Tap1 i København for å heie fram Cecilia Brækhus i kveldens kamp. Foto: Hege Dancke Stølan Vis mer