Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politikerne i Stockholm sier nei til å søke OL i 2022

En konkurrent mindre for Oslo.

IKKE STOCKHOLM-OL: Lokalpolitikerne i Stockholm støtter ikke en søknad om OL i Stockholm i 2022. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix
IKKE STOCKHOLM-OL: Lokalpolitikerne i Stockholm støtter ikke en søknad om OL i Stockholm i 2022. Foto: Anders Wiklund / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De borgerlige partiene i Sverige sier nei til en OL-søknad fra Stockholm om vinter-OL i 2022. Dermed synes det klart at Oslos OL-søknad har en tøff konkurrent mindre.

Både Kristdemokraterna (KD) og Moderaterna (M) i den svenske hovedstaden sier nei til å søke om vinterlekene i 2022.

- Å søke om et OL akkurat nå vil være å spekulere altfor mye med skattebetalernes penger. Den økonomiske risikoen og uklarhetene er for store og ingen kan garantere en snørik vinterperiode, heter det i en pressemelding fra KD.

- Det er en morsom idé med et vinter-OL i Stockholm. Vi har utredet mulighetene for en søknad så godt som mulig, men dessverre vil vi si nei. Det økonomiske grunnlaget et for usikkert, slo Stockholms finansbyråd Sten Nordin (M) fast på en pressekonferanse fredag.

- Akkurat nå kan jeg ikke anbefale overfor kommuneledelsen i prioritere ett vinter-OL, sa Nordin.

- Det er alltid morsommere å si ja enn nei, men vårt oppgave er å ta tøffe prioriteringer, sa Nordin som derimot ikke stenger døren for et framtidig OL. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!