Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politimann død etter siciliansk fotballderby

Over 100 skadd. Catania-direktør trekker seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann døde etter storbråket mellom rivaliserende fans da Palermo og Catania møttes i serie A i kveld.

Politimannen skal ha blitt truffet av en hjemmelaget bombe da han prøvde å stanse bråkmakerne. Resten av helgens kamper i italiensk fotball er utsatt som følge av storbråket.

Fansen skjøt fyrverkeri mot hverandre og slåss både på og utenfor stadion. Politiet brukte tåregass for å roe supporterne inne på Angelo Massimino stadion.

I en periode på nærmere 30 minutter ble kampen utsatt. Spillerne flyktet inn i garderoben.

Direktør trakk seg

Catania-direktør Pietro Lo Monaco trakk seg fra fotballen med umiddelbar virkning da han fikk beskjed om at en politimann hadde omkommet.

- Jeg har elsket fotballen i hele mitt liv, men nå er jeg ikke lenger en del av sporten. Som følge av denne tragiske hendelsen trekker jeg meg med umiddelbar virkning fra alt som har med fotball å gjøre. Dette er ikke fotball, dette er ikke fotball, sier en rystet Lo Monaco.

Catania-president Antonio Pulvirenti la på sin side all skyld på de tilreisende supporterne fra Palermo.

image: Politimann død etter siciliansk fotballderby

- De kom for å lage bråk. Vi vil be om å få denne kampen annullert, sier Pulvirenti.
Over 100 til behandling
Palermo-fansen fikk kun se annen omgang. Det er uklart hvorfor. Enten slapp de ikke inn, eller så var det fordi en av supporterbussene fikk tekniske problemer. Da «Rosanero»-fansen omsider ankom stadion ble det krig på tribunene.

Etter at Palermo tok ledelsen gikk hjemmefansen helt bananas. Catania-fansen mente Andrea Caracciolo sto offside da han skjøt «Rosanero» i ledelsen etter 55 minutter og straffet de tilreisende Palermo-supporterne med fyrverkeri.

- Fotballen kan ikke fortsette slik. I to dager er vi blitt eskortert av 50 politimenn som om vi var i et krigsområde. Jeg var i spillerbussen som ble pepret med egg, grønnsaker og steiner. Det skal være ikke være mulig å bli utsatt for slik usivilisert oppførsel i en moderne verden, sier en preget Palermo-trener Francesco Guidolin.

Ifølge Garibaldi-sykehuset måtte over 100 fans få behandling for skader etter opptøyene.


Skulle vært annullert
Catania utlignet så fort kampen var i gang igjen. Fabio Caserta banket ballen inn oppe i krysset, men Palermo skulle stikke av med alle poengene i det hatske derbyet.

David Di Michele styrte et frispark fra Eugenio Corini i mål med hånden. Dommeren godkjente scoringen til hjemmelagets elleville protester.

- Jeg rekker hånden i været. Begge målene skulle vært annullert, sier Guidolin som ber presse og trenere slutte å hisse opp fans med banale utspill kort tid etter kampslutt.

Catanias fans er beryktet. Trolig må laget på ny belage seg på å spille kamper på nøytral bane.

Også i omvendt møte i høst var det bråk. 50 personer ble skadd da Palermo vant 5-3 på Renzo Barbera.

(NTB)

RØYK OG TÅREGASS: Palermo-spillerne skyller en blanding av publikums røykbomber og politiets tåregass ut av øynene. Foto: Reuters/Scanpix
RØYK OG TÅREGASS: Palermo-spillerne skyller en blanding av publikums røykbomber og politiets tåregass ut av øynene. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
KAMP MOT POLITIET:</B> Bråkmakere i sammenstøt med politiet utenfor stadion etter kampen.
- KOM FOR Å LAGE BRÅK: Catania-president Antonio Pulvirenti gir Palermo-fansen for bråket som oppsto.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!