Politimann løslatt etter supporter-drap

- Det var et spørsmål om å overleve.

(Dagbladet.no): Frankrike er rystet etter at politimannen Antoine Granomort skjøt og drepte en PSG-supporter etter UEFA-cupkampen mot Hapoel Tel Avid på torsdag.

Ifølge vitner skal den sivilkledde politimannen ha forsøkt å beskytte en israelsk supporter mot en mobb bestående av rundt 100 PSG-supportere, som skal ha hetset vedkommende med antisemittiske og rasistiske tilrop.

I avhør har politimannen forklart at han skjøt fordi han følte seg truet, og lørdag kveld ble han løslatt.

Statsadvokat Jean-Claude Marin sier at klubbene og fansen vil bli holdt ansvarlig for slike typer hendelser.

- Med tanke på antallet angripere, mellom 80 og 100, var det et spørsmål om å ovlerve for denne fredelige politimannen og personen han beskyttet, sier Marin ifølge AP.

Politimannen får støtte for sin handling fra flere hold, deriblant SOS Rasisme, som kaller ham «en skyteskive for en lynsjekampanje».

Politiet har også opplyst at den drepte og den skadde begge tilhørte den høyreradikale delen av PSG-fansen.

BLE DREPT: Her samles den høyreradikale delen av PSG-fansen utenfor Parc des Princes torsdag kveld. I løpet av kvelden ble en av dem skutt og drept av en politimann, mens en annen ble såret. Foto: EPA
BLE DREPT: Her samles den høyreradikale delen av PSG-fansen utenfor Parc des Princes torsdag kveld. I løpet av kvelden ble en av dem skutt og drept av en politimann, mens en annen ble såret. Foto: EPA Vis mer
ENGASJERER:</B> En PSG-supporter har skrevet denne beskjeden utenfor lagets treningsfelt: «Død ved porten til St. Cloud! Må rettferdigheten seire.»