Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politirazzia mot Birmingham

Etterforsker fotball-korrupsjon.

(Dagbladet.no): Politiet slo i morgentimene i dag til mot klubblokalene til Premier League-klubben Birmingham City, melder flere engelske nettsteder.

Under razziaen tok politiet beslag i datamaskiner og andre dokumenter fra klubbens stadion St. Andrews, skriver Daily Mail.

Politet bekrefter overfor BBC at det dreier seg om en pågående etterforskning av korrupsjon innen fotballen.

Korrupsjon og bestikkelser

Premier League ba våren 2006 om en granskning av mulig korrupsjon og bestikkelser i forbindelse med spilleroverganger. Granskningsutvalget som var ledet av Lord Stevens fant 17 «suspekte» overganger.

Det handler om penger under bordet til spillere, agenter og managere.

Ifølge Daily Mail var den eneste av disse overgangene med tilknytning til Birmingham overgangen til Aliou Cisse, men overgangen det dreide seg om var da den tidligere Birmingham-spilleren gikk fra Portsmouth til Sedan.

- Ingen i klubben arrestert

RAIDET: Søndag var det Newcastle som var på besøk på St. Andrews. James McFadden scoret ledermålet for hjemmelaget. I dag kom politiet på besøk. Newcastle fikk forøvrig politibesøk i forbindelse med samme etterforskning i fjor sommer. Foto: Reuters/Scanpix
RAIDET: Søndag var det Newcastle som var på besøk på St. Andrews. James McFadden scoret ledermålet for hjemmelaget. I dag kom politiet på besøk. Newcastle fikk forøvrig politibesøk i forbindelse med samme etterforskning i fjor sommer. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I juli i fjor slo politiet til mot Newcastle, Portsmouth og Rangers. I november ble Portsmouth-manager Harry Redknapp og fire andre arrestert i forbindelse med etterforskningen.

Birmingham sier i en pressemelding på sine hjemmesider at de samarbeider med politiet «i deres etterforskning som knytter seg til en eller flere uavhengige tredjeparter».

- For å fjerne all tvil - ingen tilknyttet klubben har blitt avhørt eller arrstert, skriver Birmingham City.

image: Politirazzia mot Birmingham
SJEFSGRANSKER:</B> Lord Stevens ledet utvalget som gransket korrupsjon i engelsk fotball. Etterforskningen pågår fortsatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media