INN TIL AVHØR: Generalsekretær i IBU, Nicole Resch, skal ha blitt tatt inn til avhør av østerriksk politi. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Kerstin Joensson
INN TIL AVHØR: Generalsekretær i IBU, Nicole Resch, skal ha blitt tatt inn til avhør av østerriksk politi. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Kerstin JoenssonVis mer

Politirazzia hos Det internasjonale skiskytterforbundet

Politirazzia på kontorene til skiskytterforbundet

Politiet i Østerrike har gjennomført en razzia på kontorene til det internasjonale skiskytterforbundet. Generalsekretær Nicole Resch skal ha blitt tatt inn til avhør.

(Dagbladet): Politiet bekrefter at de har gjennomført en razzia hos det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i Salzburg, skriver NRK.

NRK melder også at Nicole Resch, generalsekretæren i forbundet, er tatt inn til to avhør. Resch ble først avhørt tirsdag kveld, og skal i nye avhør onsdag.

Ifølge Kleine Zeitung skal razzian være et resultat av dopingpåstander. Flere rom skal ha blitt undersøkt, skriver Heute.

IBU har høstet mye kritikk for holdningene de har forfektet i kampen mot doping. Blant annet valgte IBU å la Russland og Tyumen få arrangere verdenscupavslutningen i skiskyting forrige måned, til tross for innholdet i McLaren-rapporten og at det russiske antidopingarbeidet ikke har fungert.

Kritikk

Det gjør det fortsatt ikke, fikk Dagbladet bekreftet forrige måned.

- Russlands nasjonale antidopingorganisasjon er fortsatt utestengt. Antidopingarbeidet i Russland fungerer fortsatt ikke, fortalte Matt X. Richardson til Dagbladet.

I kjølvannet av den russiske dopingskandalen og mangelen på et fungerende nasjonalt antidopingbyrå, tok flere nasjoner og utøvere et personlig oppgjør og boikottet verdenscuprennene i Tyumen. IBU tok imidlertid ikke det samme standpunktet og fikk massiv kritikk for det.

Foreløpig foreligger det ikke detaljert informasjon om hva som er bakgrunnen for razzian, annet enn at det skal være relatert til dopinganklager.

Anders Besseberg er president i IBU. Han har ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag morgen.