Politirazzia hos Det internasjonale skiskytterforbundet

Politirazzia på kontorene til skiskytterforbundet

Politiet i Østerrike har gjennomført en razzia på kontorene til det internasjonale skiskytterforbundet. Generalsekretær Nicole Resch skal ha blitt tatt inn til avhør.

INN TIL AVHØR: Generalsekretær i IBU, Nicole Resch, skal ha blitt tatt inn til avhør av østerriksk politi. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Kerstin Joensson
INN TIL AVHØR: Generalsekretær i IBU, Nicole Resch, skal ha blitt tatt inn til avhør av østerriksk politi. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet bekrefter at de har gjennomført en razzia hos det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i Salzburg, skriver NRK.

NRK melder også at Nicole Resch, generalsekretæren i forbundet, er tatt inn til to avhør. Resch ble først avhørt tirsdag kveld, og skal i nye avhør onsdag.

Ifølge Kleine Zeitung skal razzian være et resultat av dopingpåstander. Flere rom skal ha blitt undersøkt, skriver Heute.

IBU har høstet mye kritikk for holdningene de har forfektet i kampen mot doping. Blant annet valgte IBU å la Russland og Tyumen få arrangere verdenscupavslutningen i skiskyting forrige måned, til tross for innholdet i McLaren-rapporten og at det russiske antidopingarbeidet ikke har fungert.

Kritikk

Det gjør det fortsatt ikke, fikk Dagbladet bekreftet forrige måned.

- Russlands nasjonale antidopingorganisasjon er fortsatt utestengt. Antidopingarbeidet i Russland fungerer fortsatt ikke, fortalte Matt X. Richardson til Dagbladet.

I kjølvannet av den russiske dopingskandalen og mangelen på et fungerende nasjonalt antidopingbyrå, tok flere nasjoner og utøvere et personlig oppgjør og boikottet verdenscuprennene i Tyumen. IBU tok imidlertid ikke det samme standpunktet og fikk massiv kritikk for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer