SKYLDIG: David Duckenfield innrømmer at feilen hans var årsaken til de 96 dødsfallene i Hillsborough-ulykken. Foto: BRITAIN  - Tags: CRIME LAW SPORT SOCCER
SKYLDIG: David Duckenfield innrømmer at feilen hans var årsaken til de 96 dødsfallene i Hillsborough-ulykken. Foto: BRITAIN - Tags: CRIME LAW SPORT SOCCERVis mer

Politisjef innrømmer feil som forårsaket Hillsborough-tragedien

Gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallet til 96 Liverpool-supportere.

David Duckenfield, politimannen som hadde ansvaret for vaktholdet under Hillsborough-tragedien i 1989, innrømmet tirsdag at han gjorde en feil som direkte forårsaket dødsfallet til 96 Liverpool-supportere.

Duckenfield har tidligere innrømmet at det var han som ga grønt lys for å åpne en port som tillot supportere å strømme inn på to allerede overfylte tribuneseksjoner på hjemmebanen til Sheffield Wednesday.

Det førte til at mange supportere ble klemt i hjel.

Svart dag Tirsdag ble den tidligere politisjefen utfordret på om feilen hans var den direkte årsaken til at 96 mennesker mistet livet. Svaret til Duckenfield var ikke til å misforstå:

- Yes, Sir.

Tragedien, som oppsto i starten av FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i april 1989, markerer den verste dagen i britisk idrettshistorie.

Duckenfield har de siste ukene vært en av flere vitner i en ny offisiell gransking av omstendighetene rundt tribunetragedien. 70-åringen, som nå er pensjonert, har tidligere hevdet at supportere med makt åpnet den mye omtalte porten. Nylig gjorde han helomvending og bekreftet at det var løgn.

Inkompetent Tirsdag ble Duckenfield spurt om han kunne forhindret tragedien ved å låse den mye omtalte porten. Det spørsmålet avstedkom samme svar:

- Yes, Sir.

Politisjefen vedgikk videre at han ble handlingslammet da det oppsto trengsel utenfor stadion og at han ikke forsto nødvendigheten av å holde porten stengt.

Avslutningsvis ble Duckenfield utfordret på om han hadde vært inkompetent i utførelsen av ansvaret sitt den aktuelle aprildagen i 1989.

- Jeg tror det er et synspunkt noen vil si seg enig i, Sir, svarte han.

(NTB)