Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politisk spenning mellom Storbritannia og Russland

Politisk drama truer Englands VM-deltakelse: - Vi er desperate

Landslagssjef Gareth Southgate sier situasjonen er utenfor hans kontroll.

Gareth Southgate forbereder Englands landslag før treningskampene mot Nederland og Italia. Men det er den politiske situasjonen mellom Storbritannia og Russland som stjeler oppmerksomheten. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
Gareth Southgate forbereder Englands landslag før treningskampene mot Nederland og Italia. Men det er den politiske situasjonen mellom Storbritannia og Russland som stjeler oppmerksomheten. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den økende spenningen mellom England og Russland kan skape problemer for førstnevntes VM-deltakelse.

Torsdag tok landslagssjef Gareth Southgate ut troppen til de kommende treningskampene mot Nederland og Italia, og på pressekonferansen fikk han spørsmål om situasjonen.

Southgate holder fokus og prøver å separere sport og politikk.

- Dette er helt klart en veldig seriøs sak, som utvikler seg raskt. Men min jobb som England-manager, er å konsentrere meg om fotballen og forberede laget, sier han.

- Hvordan kan vi dra til VM nå?

Flere har stilt spørsmål rundt om Englands fotballandslag kan dra til Russland slik den politiske situasjonen mellom landene er nå.

«Hvordan kan vi dra til Putins verdensmesterskap nå?», spurte den britiske avisa Daily Mail på sin forside.

Foreløpig har ikke Southgate og hans støtteapparat fått noen indikasjoner på at VM utgår.

- Ut ifra det jeg har blitt orientert og informert om, skal vi forberede oss på å dra til VM. Det finnes ikke tvil i mitt hode om at vi burde gjøre det, sier han.

Southgate understreker at tryggheten og sikkerheten til spillerne og supporterne vil bli satt i først, og at de vil vurdere situasjonen framover.

- Utenfor min kontroll

Søndag 4. mars ble den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter funnet bevisstløse på en benk i Salisbury i Storbritannia.

Det har blitt avdekket at de ble forgiftet av nervegiften novitsjok, som ble utviklet i Sovjetunionen under den kalde krigen. Dette har utløst stor spenningen mellom Storbritannia og Russland, og onsdag kunngjorde statsminister Theresa May at 23 russiske diplomater blir utvist fra landet.

Southgate håper at det ikke vil hindre ham fra å ta med 23 spillere til Russland i sommer.

- Det er en situasjon som er helt utenfor min kontroll. Vi er desperate etter å dra til VM, og der slutter min oppgave i den saken.

Russland har avvist all innblanding i angrepet. Storbritannia har imidlertid ikke trodd på dem, og britisk politi etterforsker nå om 14 andre dødsfall de siste åra kan knyttes til russere.

Englands tropp

Englands tropp til kampene mot Nederland og Italia ble offentliggjort torsdag ettermiddag.

Den inneholdt en rekke kjente navn som Raheem Sterling, Dele Alli og Kyle Walker, men også fire potensielle debutanter.

James Tarkowski, Nick Pope, Lewis Cook og Alfie Mawson har alle blitt kalt opp til landslaget for første gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!