Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Politisk refs av Hauglis hetsere

Stortingets visepresident, Akhtar Chaudhry, er opprørt over hetsen mot Maren Haugli.

SLUTT: Peter Mueller vil ikke lenger være Maren Hauglis sekundant. Episoden i berlin satte en stopper for det. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SLUTT: Peter Mueller vil ikke lenger være Maren Hauglis sekundant. Episoden i berlin satte en stopper for det. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): - Hun har gjort en fabelaktig jobb ved å rapportere hendelsen til skøyteforbundet. Det gjør det lettere for andre som skulle havne i en liknende situasjon.

- Dette er jo et generelt problem og Maren Hauglis rapportering kan for betydning også utenfor idrettsarenaen, sier Chaudry.

Men SVs justispolitiske leder er både overrasket og skuffet over at hetsen er rettet mot Haugli.

Dypt skuffet
- Hun er åpenbart trodd av sine foresatte. I stedet for hets, burde hun fått massiv støtte for det hun har gjort, sier Chaudhry og legger til:

- Hendelsen viser at idretten ikke lever i et vakum og at problemet med seksuell trakassering også gjelder her. Men jeg er dypt skuffet over reaksjonene ute blant folk. Det sjokkerer meg.  

Lysbakken også engasjert
Barne- og likestillingsminister Audun Lysebakken har også engasjert seg i trakasseringen som endte med at landslagets trener Peter Mueller fikk sparken.

OPPGITT: Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV) er frustrert over hetsen mot Maren Haugli.  Foto: Scanpix
OPPGITT: Stortingets visepresident Akhtar Chaudhry (SV) er frustrert over hetsen mot Maren Haugli. Foto: Scanpix Vis mer

På SV politikernes egen webside rettvenstre.no skriver Lysbakken at ha blir trist og skuffet over oppslagene som viser hvor mye hets som har kommet mot skøyteløper Maren Haugli på en rekke nettsider.

- At noen tar så lett på samfunnsproblemet seksuell trakassering er alarmerende. Jeg har snakket om seksuell trakassering et par ganger de siste dagene, men vært påpasselig med å påpeke at jeg ikke kjenner detaljene i Mueller-saken og derfor ikke kan si noe spesielt om den. Det regner jeg med gjelder for alle de mer eller mindre anonyme avsenderne av hets til Haugli også. Likevel nøler de ikke med å komme med skråsikre stemplinger av varsleren.

Fortjener støtte
Lysbakken påpeker at å varsle om seksuell trakassering krever mot.

- Det er helt nødvendig at noen gjør det, hvis det skal bli mindre av det. Maren Haugli, og alle andre som tør å si fra, fortjener støtte. De som varsler må tas på alvor, skriver Lysbakken.

ENGASJERT: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken mener Maren Haugli fortjener støtte. Foto: Scanpix
ENGASJERT: Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken mener Maren Haugli fortjener støtte. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media