Politistreik truer vestlandsoppgjør

Viking-Brann står i fare for å bli avlyst.

(Dagbladet.no): Vestlandsklassikeren Viking-Brann er en av godbitene neste serierunde.

Dersom kampen avvikles.

Det kan nemlig 90 streikende polititjenestemenn sørge for at den ikke blir.

Fra og med fredag morgen er det en fare for at politimenn og -kvinner i Stavanger, Sandnes og på Jæren kan bli tatt ut i streik, skriver Rogalands Avis.

Høyrisiko

Dermed kan det bli vanskelig for Viking å tilfredsstille grunnleggende krav til sikkerhet, skriver avisen. Normalordningen er at polititjenestemenn stiller opp på kampene som frivillig overtid, men denne helgen har ingen meldt seg til tjeneste.

Ifølge driftssjef Gisle Oseberg i Viking må minst åtte politifolk være på jobb på stadion dersom sikkerheten skal være på et tilfredsstillende nivå.  

- Denne kampen er en høyrisikokamp. Normal bemanning vil være opp mot 15 polititjenestemenn. Vi har avtalt et møte med politiet onsdag hvor vi må diskutere situasjonen. Vi må høyst trolig avlyse oppgjøret om vi ikke har politiet på plass, sier Oseberg til Rogalands Avis.

RISIKOKAMP: Temperaturen er ofte høy på banen når Viking og Brann møtes. Uten politi på stadion, kan den også bli såpass høy at kampen ikke kan spilles. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
RISIKOKAMP: Temperaturen er ofte høy på banen når Viking og Brann møtes. Uten politi på stadion, kan den også bli såpass høy at kampen ikke kan spilles. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Fra fagforeningshold, sier leder av Politiets Fellesforbund i Rogaland, Arild Sandstøl at han har liten tro på at politimesteren prioriterer de tilgjengelige styrkene på arrangementer som Viking- Brann og Bob Dylan-konsert neste helg.

- Politimesteren har en beordringsrett, men da heter det at det skal stå om liv og helse eller være snakk om grov kriminalitet. Det er allerede for få tjenestemenn til å dekke opp den daglige kriminaliteten her i distriktet, sier Sandstøl til Rogalands Avis. 

Politistreik truer vestlandsoppgjør