ALVORLIG SKADD: Tyrkia-proffen Branimir Poljac, her i spill for Stabæk i 2005, ble i dag flydd til Norge. Han legges inn på Ullevål universitetssykehus for oppfølging etter bilulykken i Tyrkia i påsken. Foto: Heiko Junge, Scanpix
ALVORLIG SKADD: Tyrkia-proffen Branimir Poljac, her i spill for Stabæk i 2005, ble i dag flydd til Norge. Han legges inn på Ullevål universitetssykehus for oppfølging etter bilulykken i Tyrkia i påsken. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

Poljac hjem til Norge i dag

- Har førlighet i overkroppen.

||| (Dagbladet): Den tidligere Moss- og Stabæk-spilleren Branimir Poljac (25) kommer i dag hjem til Norge for behandling etter den alvorlige bilulykken han var utsatt for i Tyrkia i påsken.

Spillerens agent Stig Lillejord forteller til Dagbladet at Poljac nå blir lagt inn på Ullevål universitetssykehus for videre utredning.

- Operasjonen i Tyrkia har tilsynelatende vært positiv. Men det blir godt å ha ham tilbake i Norge i nærheten av familien, sier Lillejord.

Foreldrene til Poljac har vært i Tyrkia etter ulykken, der også broren Mario var involvert. Poljac skal ha mistet kontrollen over bilen på vei inn i en sving, og deretter falt sju meter ned før kjøretøyet landet på taket.

- Vil ta tidI dag var moren Ljubica med Branimir hjem til Norge, mens faren blir igjen hos broren som fortsatt ligger på sykehus i Tyrkia. Brorens skader er ikke karakterisert som alvorlige.

Branimir Poljac fikk nakkeskader i ulykken, og de tyrkiske legene frykter at han kan bli lam.

- Han har førlighet i overkroppen. Jeg tror dette er noe som vil ta lang tid, sier Lillejord.

Konyaspor-proffen ble fulgt til flyplassen av lagkamerater, venner, trener og styret i klubben der han har blitt en svært populær spiller.

- Dette er mitt andre hjemland. Etter ulykken har jeg forstått at de har mange følelser for meg her, sier Poljac til tyrkiske netgazete.com.

- Velkommen tilbakeHan gjentok også at han ønsker å komme tilbake til fotballen.

- Branimir er en positiv og viljesterk gutt. Det er viktig, sier Lillejord.

Klubbleder Bahattin Karapinar var en av mange tyrkiske venner som var på flyplassen i dag.

- Vi er glad han er i live. Han er en av våre sønner, og er alltid velkommen tilbake, sier Karapinar til netgazete.com.

Klubben takker også for støtten fra andre klubber og forbundet. De ba om utsettelse av kampen til helga, men fikk ikke søknaden innvilget.

Poljac har kroatiske foreldre, men er vokst opp i Oslo, og har landskamper for Norge både på U16-, U18-, U19- og U21-nivå.