FORANDRET: Øystein Pettersen mener han har blitt en bedre skiløper etter han sluttet på landslaget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FORANDRET: Øystein Pettersen mener han har blitt en bedre skiløper etter han sluttet på landslaget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Pølsa: - Ironisk nok er det først nå jeg er en skikkelig god skiløper

Men Øystein Pettersen vil ikke skylde på Skiforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AURE (Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen er en av Norges mest populære og kjente skiløpere. Men i løpet av sine mange år som landslagsløper, ble det ingen individuelle seirer i verdenscupen.

«Pølsa» har riktignok et OL-gull i lagsprint sammen med Petter Northug, men individuelt i verdenscupen er 2. plassen fra gjennombruddet i Düsseldorf i oktober 2006 det beste.

I fjor begynte han imidlertid endelig å vinne - i langløpssirkuset. Det tror ikke «Pølsa» er tilfeldig.

- Jeg var en middels god skiløper frem til forrige sesong. Da ble jeg skikkelig god, sier humørsprederen til Dagbladet.

- Det er litt ironisk at jeg først ble skikkelig dedikert etter at jeg var ferdig på landslaget. Men det er sant, forteller han.

Pettersen begrunner det med følgende:

- Jeg vil ikke skylde på Skiforbundet. Å være på landslaget er helt topp. Men det var mange ting som tok fokus. Det var foredrag og prisutdelinger. Nå har jeg kun ett fokus: Å bli en så god skiløper som mulig, forteller 32-åringen.

- Nå vet jeg hva som kreves for å bli god. Jeg bruker kun tid på det som vil gjøre meg bedre i den konkurranseformen jeg holder på med nå. Jeg satser 100 prosent på det.

Det ga resultater i vinter.

- Det er først da jeg ble skikkelig god. Jeg har trent veldig bra i vinter og tror jeg går mot en ny god sesong. Jeg kjenner at formen er bra.

Ikke lenger sommerkonge Han er kjent for å vinne det meste på sommerføre, men aldri på vinteren. Den tendensen endret seg imidlertid i fjor.

Da abdiserte han som sommerkongen og begynte i stedet å vinne med snø under skiene.

- Gjennom karrieren min har jeg tenkt mye på hvorfor jeg har vunnet så mye om sommeren, men ikke om vinteren. Jeg tror mye handlet om familiesituasjonen min, forteller Pettersen.

- All reisingen gikk på bekostning av familien. På den måten brukte jeg opp samvittighetskvoten min før sesongen startet.

- Hodet var ikke på plass da vintersesongen startet. Jeg tenkte på det som skjedde hjemme i stedet for konkurranse, analyserer han.

Langløp ikke for avdankede skiløpere I fjor giftet han seg med Ellen Sandbakken og var mer hjemme med familien.

- Nå får jeg brukt så mye tid på familien som jeg trenger, slik at jeg kan være makismalt til stede når jeg trener. Det er viktig for meg.

- Det ble mer reising enn jeg hadde samvittighet til på landslaget. Nå får jeg være så mye med familien at jeg klarer å være 100 prosent fokusert når jeg trener, mener «Pølsa».

Han er glad for at langløp blir stadig mer prestisjefullt. Johan Olsson blir en del av langløpssirkuset til vinteren. Det samme gjør kanskje også Petter Northug.

- Det blir bare bedre og bedre, og det blir et skikkelig «race» til vinteren, uavhengig av om Petter er med eller ikke. Det er klart han er den største stjernen, men det er mange bra folk i lang løp nå, sier Pettersen.

- Det er viktig at langløp ikke blir en plass for avdankede langrennsløpere. Det viste vi i fjor at vi ikke er der. Både Johan Olsson og Aleksej Poltaranin prøvde seg, men ble knust. Det gjorde godt. Det viser at du må trene på dette for å bli best. Det er nettopp det jeg gjør.

SERIØS: Øystein Pettersen har blitt mer dedikert i treningsarbeidet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SERIØS: Øystein Pettersen har blitt mer dedikert i treningsarbeidet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer