FINGEREN: Øystein «Pølsa» Pettersen gir en av konkurrentene fingeren før rittet.  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet.
FINGEREN: Øystein «Pølsa» Pettersen gir en av konkurrentene fingeren før rittet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet.Vis mer

«Pølsa» flørtet med publikum og vant

Kjørte taktisk i kjendisritt på Sørlandet.

SØRLANDSPARKEN (Dagbladet): Sammen med Therese Johaug, Marit Bjørgen og Aksel Lund Svindal var Øystein «Pølsa» Pettersen en del av attraksjonene til et showritt før Thor Hushovd og de andre sykkelstjerne satt i gang.

Han spøkte med og ertet konkurrentene før rittet begynte, og sendte en fleipete «finger» til en som slang en kommentar tilbake til den frittalende skiløperen.

Under selve rittet flørtet han heftig med publikum, og samtlige av de over 50 000 fremmøtte måtte gang på gang trekke på smilebåndene da han sykla forbi.

- Det var fordi jeg var stiv, ikke sant. Da lata jeg som om jeg ikke var sliten, og da trodde folk at jeg bare kødda og kunne vunnet lett. Det var en skjult agenda bak den taktikken, sier Pettersen til Dagbladet med et glimt i øyet.

Sykkelskille - Hvordan var det å sykle foran så mange folk?

KOSTE SEG: Therese Johaug og Marit Bjørgen storkoste seg i Sørlandsparken Grand Prix-løypa. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
KOSTE SEG: Therese Johaug og Marit Bjørgen storkoste seg i Sørlandsparken Grand Prix-løypa. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Det var så utrolig bra, jeg har fått sykkelskille til og med! Alt var bare helt perfekt.

- Ble du litt frista til å bytte idrett?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er mest fordi de sykler tre uker og slikt midt på sommeren. Det har jeg ikke tid til. Kanskje jeg kan sykle sånne endagsritt? Det tror jeg passer meg bra, jeg har ikke tid til så mye mer, sier han og smiler.

Vant? Jeg? Pettersen vant for øvrig rittet foran Fædrelandsvennen-journalist Roald Ankersen. Det var imidlertid avisa som gikk av med lagseieren, foran «Pølsa» sitt lag: Slakter Frivold

- Vant jeg? Nei, jeg tror ikke det, jeg trodde han der andre apekatten. Han hadde jeg jo ikke mulighet til å holde følge med, sa Pettersen etter rittet da Dagbladet gratulerte med seieren.

KOSTE SEG: Aksel Lund Svindal storkoste seg i løypa. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
KOSTE SEG: Aksel Lund Svindal storkoste seg i løypa. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Sekretariatet sa du vant...

- Jaja, men da stoler vi på det. Det er det bare å spre videre!

Johaug slo Bjørgen på spurten Også Marit Bjørgen koste seg i løypa, selv om hun ble slått av Therese Johaug på oppløpet.

- Det var utrolig morsomt, men jeg var veldig dårlig på sykkelen. Det var en teknisk løype, men det var morsomt. Jeg har aldri gjort dette før, sier hun til Dagbladet.

Johaug bruker sykkelen mye til sommertrening, og slo som nevnt Bjørgen på oppløpet. De to lå side om side under store deler av rittet.

- Det ble en liten prestisjeduell, ja, men jeg tok ho på spurten! Det var jeg veldig fornøyd med, smilte Johaug.

STERKEST I SPURTEN: Therese Johaug og Marit Bjørgen etter målgang. Johaug var sterkest på oppløpet av de to. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
STERKEST I SPURTEN: Therese Johaug og Marit Bjørgen etter målgang. Johaug var sterkest på oppløpet av de to. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer