Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- «Pølsa» ga meg sitt aller beste skipar

Lagkamerat hyller uegoistiske Pettersen - som gikk det samme rennet på dårligere ski.

USELVISK: Øystein «Pølsa» Pettersen stilte til start både lørdag og søndag, men uten sitt beste skipar. De hadde han nemlig lånt bort til Chris Jespersen. Foto:  Rasmus Skaug / Dagbladet
USELVISK: Øystein «Pølsa» Pettersen stilte til start både lørdag og søndag, men uten sitt beste skipar. De hadde han nemlig lånt bort til Chris Jespersen. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUUSAMO (Dagbladet): Topplangrenn er ikke bare spisse albuer og egoisme. I alle fall ikke for Øystein Pettersen.

Det kan Chris Jespersen (28) skrive under på. Jespersen står utenfor landslaget, men satser knallhardt på å nå langrennstoppen.

Da trengs det skikkelig gode ski, og det mangler Jespersen.

- Jeg byttet til Rossignol foran forrige sesong, og har ennå ikke fått helt orden i skiparken min. Når én er utenfor lag, kan det være så som så med økonomi til å kjøpe og slipe opp ski, sier han.

Dette vet jo selvsagt Øystein Pettersen, og stadig vekk har han tilbudt Jespersen å gå på sine Rossignolski.

Og det er ikke reserveparet «Pølsa» låner bort.

HYLLER PETTERSEN: - Jeg er ganske sikker på at det ikke er mange andre som ville gjort akkurat det, sier Chris Jespersen til Dagbladet om gesten fra Pølsa. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HYLLER PETTERSEN: - Jeg er ganske sikker på at det ikke er mange andre som ville gjort akkurat det, sier Chris Jespersen til Dagbladet om gesten fra Pølsa. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Både lørdag og søndag ga han meg sitt aller beste skipar til tross for at han skulle gå løpene selv. Jeg er ganske sikker på at det ikke er mange andre som ville gjort akkurat det, sier Jespersen.

- Det sier litt om hva slags menneske Øystein er. Og jeg kan vel si at de aller fleste gode rennene jeg har gått de siste åra, har jeg gått på hans ski.

- Hva om han ikke hadde tilbudt deg skiene sine?

- Da hadde jeg ikke klart de resultatene jeg klarte her i Kuusamo. Det er helt sikkert, sier Jespersen, som imponerte med en åttendeplass på skøytetappen lørdag.

Sammenlagt ble han nummer 25. Det er trolig mer enn godt nok til å få gå verdenscup i Davos og kanskje også til en plass på Tour de Ski-laget.

- Det kan jeg i tilfelle takke Øystein for, sier Jespersen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!