FLØY OVER STREKEN Øystein «Pølsa» Pettersen stakk av med seieren på 15-kilometeren i Sandnes. Bak ham var profiler som Petter Northug, Dario Cologna og Tobias Angerer. Foto: John Terje Pedersen / DAGBLADET.
FLØY OVER STREKEN Øystein «Pølsa» Pettersen stakk av med seieren på 15-kilometeren i Sandnes. Bak ham var profiler som Petter Northug, Dario Cologna og Tobias Angerer. Foto: John Terje Pedersen / DAGBLADET.Vis mer

«Pølsa» knuste Northug på rulleski

Slo verdenseliten i Sandnes.

||| SANDNES (Dagbladet.no): Blinkfestivalen i Sandnes kunne skilte med et glimrende startfelt på fredagens 15-kilometer i byens sentrum.

Og i år som i fjor var det Øystein «Pølsa» Pettersen som trakk det lengste strået.

Men kanoner som Petter Northug, Dario Cologna og Tobias Angerer bak seg «fløy» Pølsa over målstreken i publikumsvennlig stil.

- Dette er «showbusiness»

- Jeg vet om en som er breial når han passerer målstreken på vinteren, så deilig at jeg også får gjøre det, sier han med et lite stikk til kompis Northug.

Pettersen sier det er viktig at utøverne gir av seg selv når de opptrer i showrenn som dette. Ellers klarer de ikke fylle tribunene år etter år.

- Uansett om vi liker det eller ikke, så er dette «showbusiness», sier han.

- Er du overrasket over at det kommer så mange og ser dere gå på rulleski?

- Det første året her i Sandnes var jeg det, nå er jeg bare imponert. Arrangøren her får til noe fantastisk, og jeg skulle ønske flere klarte å skape noe like bra om vinteren. Her tør de kjøre høy musikk, næringslivet kommer ut i gatene og man får god mat. Det passer for alle, ikke bare de som er opptatt av idrett, sier han.

Var usikker

Pettersen var veldig fornøyd med seieren, selv om den i det store og hele ikke betyr veldig mye.

- Jeg har ikke gått så mye på rulleski, så jeg var usikker. Kroppen svarte ekstremt bra. Det som betyr noe er at denne økta beviser at treningen har vært bra. I tillegg er det viktig å vise seg fram foran så mye mennesker.

På kvinnenes 10-kilometer var vinterens OL-dronning Marit Bjørgen sterkets av alle.

Hun lå for det meste litt bak gjennom hele løpet, men da det telte som mest på sisterunden var ingen sterke nok til å hamle opp med Bjørgen. I likhet med Pettersen gikk også hun til topps i fjor.

Festivalen avsluttes med sprintøvelser lørdag.