Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pølsa legger seg langflat etter å ha sjikanert overvektig kvinne på Instagram

Fikk massiv kritikk.

HELBOM: Langrennsstjerna Øysten Pettersen la ut dette bildet, der han sjikanerte en overvektig kvinne i formiddag. Faksimile: Øystein Pettersens Instagram-profil (Dagbladet har fjernet kvinnen fra bildet)
HELBOM: Langrennsstjerna Øysten Pettersen la ut dette bildet, der han sjikanerte en overvektig kvinne i formiddag. Faksimile: Øystein Pettersens Instagram-profil (Dagbladet har fjernet kvinnen fra bildet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen er en populær mann som stort sett får ros for hvordan han opptrer offentlig, men i formiddag gikk langrennsstjerna på en skikkelig bomtur på sin Instagram-profil.

32-åringen la nemlig ut et bilde av seg selv i et flysete. Ved siden av ham satt en overvektig kvinne, som Pettersen fant det for godt å kritisere for vekta.

«Når sidedama spør om det er greit å ha armlene oppe pga plasstrøbbel, samt får ekstra lengde på beltet, ja da er dagens første#hverdagshumor et faktum.#dundrevidere #candycrush», var meldingen «Pølsa» skrev under bildet han la ut i nitida i formiddag.

Langløperen, som konkurrerer for Team United Bakeries, fjernet bildet igjen i 11.30-tida, men da hadde det rukket å komme inn rundt hundre kommentarer - og en del «likes» - til bildet.

Massiv kritikk De aller fleste av dem kritiserte Pettersens «humor». Flere kalte det for lavmål, spesielt for bruk av emneknagene «#dundrevidere» og «#candycrush».

Her er noen av svarene tobarnsfaren fikk:

«Det her var ikke min humor. Og jeg kan ikke forstå at det kan være din heller. Hvordan har du tenkt? Det her ble bare dumt for alle: damen på flyet, deg og oss(dine følgere)».

«Det er ikke morsomt å legge ut bilder av andre personer i slik mate! Ikke hvis Øystein gjør det, og heller ikke hvis andre personer gjør det! "Mange som ville tatt en snap av dette" er en dårlig unnskyldning! At andre også gjør det hjelper ikke. Beviser bare hvor mange folk legger ut bilder uten å bruke hodet! Eller tror du dama synes det er morsomt? At team og sponsorer liker det?».

«Å åpent henge ut og mobbe et annet menneske er ikke greit! Skjerp deg! Håper virkelig ikke du fører slike holdninger videre til barna dine».

«Dette er absolutt ikke greit, Øystein. Håper du innser at dette var en dårlig idé. Tankene kunne du ha for deg selv.. I verste fall fortelle "historien", men bildet er lavmål. Dette er direkte stygt gjort. Tviler på at du har fått tillatelse av dama til å legge ut dette bildet. Som alle andre sier her: "Dette er lavmål." Håper du sletter det med en gang du er pålogget igjen og ber om unnskyldning!#skuffa»

La seg flat Etter at Pettersen hadde fjernet bildet, la han ut et nytt bilde av seg selv, sannsynligvis ved hjelp av trådløst nett på flyet. Han la seg samtidig langflat:

«Forrige post var lavmål. Legger meg langflat og beklager. Burde ikke skjedd, skal aldri skje igjen og det er langt under den standarden jeg skal ha. Beklager. Seriøst håpløst forsøk på å være morsom. Skammer meg. Å forsøke å være morsom på andre bekostning i sosiale medier burde jeg holde meg for god til. Til alle, som med rette ble provosert, jeg beklager. En lekse er lært! At jeg får kritikk i media er på sin plass. Sorry. Som pappa, ektemann og forbilde, håpløst! Har fått beklaget til de det gjelder og kommenterer ikke egen dumskap utover det».

Unnskyldningen ble tydeligvis godtatt av de aller fleste. Meldingene strømmer nå inn, og de aller fleste roser «Pølsa» og sier at det er greit å gjøre feil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!