Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pølsa på trynet ut av NM

Ga opp OL-drømmen før jul.

IKKE SÅ HELDIG: Øystein Pettersen røyk ut allerede i prologen under NM på Lillehammer i dag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE SÅ HELDIG: Øystein Pettersen røyk ut allerede i prologen under NM på Lillehammer i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen la om treninga i et alvorlig forsøk på å få sprintkarrieren på skinnene igjen denne sesongen.

Den regjerende olympiske mesteren i teamsprint fra Vancouver har hatt noen tunge sesonger siden da, og gikk inn i denne sesongen med fornyet tro og energi på at han kunne lykkes igjen.

Men OL-drømmen har vært borte en stund, og i dag røyk han ut av NM-sprinten i prologen. På grunn av et klossete fall på toppen av den siste bakken ned mot stadion.

- Jeg satt stavene mellom skia. Det var sikkert fordi jeg var sliten og... Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, sier en skuffa Pettersen.

Han endte på 32. plass i prologen der de 30 beste går videre til kvartfinalene. Dermed bråstoppet også NM for Pølsa før det egentlig hadde begynt.

- Jeg hadde en innmari tung dag i går, er kroppen ikke fungerte. Dette var jo ikke så moro dette heller, sier Pettersen.

- OL har jeg ikke tenkt så mye på, men det som er helt sikkert er at NM 2014 ikke går inn i historien som et av de råeste, slår han galgenhumoristisk fast.

- Når ga du opp OL-drømmen?

- Den ga jeg opp etter Davos.

Der røyk han også ut i prologen, men i høyden i den sveitsiske skibyen endte han mielvis bak fordi han stivnet. Siden OL-sprinten i Sotsji går på samme høyde, var det punktum finale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!