Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pølsa røk ut i prologen i generalprøven til VM

I norgescuprenn på Beitostølen. - Ingen krise, sier treneren

NUMMER 42: Øystein Pettersen greide ikke å ta seg videre fra prologen, og ble nummer 42, drøye 11 sekunder bak vinneren. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
NUMMER 42: Øystein Pettersen greide ikke å ta seg videre fra prologen, og ble nummer 42, drøye 11 sekunder bak vinneren. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen kom seg til VM med et nødskrik, men 28-åringen viser ikke betryggende form før mesterskapssprinten om 13 dager.

I dag ble han bare nummer 42 i prologen i Beitostølen Spar Cup, som er det siste rennet sprintgutta går før alvoret tar til i Holmenkollen.

Sprinttrener Ulf Morten Aune synes ikke den svake innsatsen er bekymringsverdig.

- Øystein har sine aller beste ski inne til slip, sånn at de skal gjøres i stand til VM. Han skal ha bra nok ski likevel, men da han startet å gå følte han at han nesten sto stille, ble stresset og gikk dårlig på ski. Da blir resultatet sånn. Men det er på ingen måte noen krise, sier Aune til Dagbladet.

- Selv om du tar dette pent, kan det vel være at Pettersen synes dette er litt ekkelt?

- Det er litt dumt at han går glipp av treninga, og han skal ikke bli så stresset, men når sprinten er over kommer han til å kjøre fire harde drag i samme løype. Fysisk får han altså tilnærmet samme gjennomkjøring, så bekymret er jeg ikke. Det tror jeg ikke han er heller.

Pølsa ble slått av en mengde umeritterte nasjonale og internasjonale løpere, og var 11,3 sekunder bak vinneren Andrew Musgrave fra Hovden skiklubb.

De to andre VM-uttatte sprinterne som stilte til start - Anders Gløersen og Eirik Brandsdal - tok seg oppskriftsmesssig videre. Ola Vigen Hattestad var ikke med, og det var heller ikke de VM-vrakede landslagssprinterne Johan Kjølstad og Johan Kristian Dahl.

- Det virker som en overkommelig gruppe å ta seg videre fra?

- Det var 133 mann på start. Hvis du ikke har en god dag ryker du ut uansett. Det ville vært mye bedre om han fikk gått i heat, det skal jeg ikke legge skjul på. Men han har trent sammen med Anders (Gløersen) denne uka, og han har ikke mistet formen fra forrige helg der han ble nummer sju i verdenscupen. Det er ingen grunn til bekymring, sier han.

Aune sier forholdene ikke var helt optimale for de aller første som startet, men vil ikke bruke det som noen forklaring.

De norske VM-sprinterne står over verdenscuprennet i Drammen neste uke.

Her kan du sjekke resultatene fra prologen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling