Pølsa røk ut i prologen i generalprøven til VM

I norgescuprenn på Beitostølen. - Ingen krise, sier treneren

NUMMER 42: Øystein Pettersen greide ikke å ta seg videre fra prologen, og ble nummer 42, drøye 11 sekunder bak vinneren. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
NUMMER 42: Øystein Pettersen greide ikke å ta seg videre fra prologen, og ble nummer 42, drøye 11 sekunder bak vinneren. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Øystein «Pølsa» Pettersen kom seg til VM med et nødskrik, men 28-åringen viser ikke betryggende form før mesterskapssprinten om 13 dager.

I dag ble han bare nummer 42 i prologen i Beitostølen Spar Cup, som er det siste rennet sprintgutta går før alvoret tar til i Holmenkollen.

Sprinttrener Ulf Morten Aune synes ikke den svake innsatsen er bekymringsverdig.

- Øystein har sine aller beste ski inne til slip, sånn at de skal gjøres i stand til VM. Han skal ha bra nok ski likevel, men da han startet å gå følte han at han nesten sto stille, ble stresset og gikk dårlig på ski. Da blir resultatet sånn. Men det er på ingen måte noen krise, sier Aune til Dagbladet.

- Selv om du tar dette pent, kan det vel være at Pettersen synes dette er litt ekkelt?

- Det er litt dumt at han går glipp av treninga, og han skal ikke bli så stresset, men når sprinten er over kommer han til å kjøre fire harde drag i samme løype. Fysisk får han altså tilnærmet samme gjennomkjøring, så bekymret er jeg ikke. Det tror jeg ikke han er heller.

Pølsa ble slått av en mengde umeritterte nasjonale og internasjonale løpere, og var 11,3 sekunder bak vinneren Andrew Musgrave fra Hovden skiklubb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer