Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pølsa tror Jönsson får bank av norsk 18-åring

Spår at Sondre Fossli stjeler Guinness-rekorden på Bislett.

FÅR BANK? Emil Jönsson skal få kjørt seg mot den norske kometen Sondre Turvoll Fossli i sprintmøtet på Bislett, tror Øystein Pettersen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
FÅR BANK? Emil Jönsson skal få kjørt seg mot den norske kometen Sondre Turvoll Fossli i sprintmøtet på Bislett, tror Øystein Pettersen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Emil Jönsson vil sette den aller første offisielle verdensrekorden i langrennssprint på Bislett. Øystein Pettersen tror svensken får bank av en norsk 18-åring.

8. oktober fortalte Dagbladet om det planlagte verdensrekordforsøket på 100 meter langrennssprint på Bislett 22. mars. Da hadde verdens beste langrennsløpere, Petter Northug og Marit Bjørgen, allerede sagt ja til å delta.

Nå er det klart at også representanter fra Guinness rekordbok vil være til stede.

- Vi har fått bekreftet fra Guinness at det vil bli etablert en offisiell verdensrekord på Bislett. Forutsetningen er at vinnertiden er under 20 sekunder og at de antatt beste i verden stiller, sier initiativtaker Werner Kling.

- Betyr alt - Hva betyr det for arrangementet at dere nå har fått denne beskjeden?

- Det betyr alt. Hele utgangspunktet var jo å få etablert en verdensrekord.

Kling begynner også å få på plass en meget interessant startliste, der de ferskeste tilvekstene er svenskene Marcus Hellner, Emil Jönsson og Anna Haag.

Og det er Dagbladet som får gleden av å overbringe Emil Jönsson nyheten om at Guinness har akseptert søknaden fra arrangørene.

- Blir det en offisiell rekord? «Det är ju hur häftigt som helst», utbryter svensken som lenge har vært en av verdens raskeste menn på ski.

En drøm for Jönsson - Jeg har vel hatt uoffisielle verdensrekorder før, og har alltid drømt om at det skulle bli en offisiell rekord, så dette er helt fantastisk. Og at man kan sette den på et sted med en sånn idrettshistorie som Bislett, gjør det enda større, sier Jönsson.

Han tar mål av seg til å være raskest av samtlige:

- Vi får satse på å dra til Norge og ta rekorden fra de norske kanonene på deres hjemmebane!

Og lagkamerat Marcus Hellner har trua på kompisens vegne.

- Jeg tror Emil Jönsson ligger bra an til å vinne. For meg er nok 100 meter litt for kort, erkjenner Hellner.

Spår juniorseier Øystein «Pølsa» Pettersen har imidlertid en helt annen favoritt — nemlig 18 år gamle Sondre Turvoll Fossli. Junioren fikk sitt gjennombrudd på seniornivå da han overraskende tok sølv i NM-sprinten på Voss sist fredag.

LYNRASK: 18-åringen Sondre Turvoll Fossli.  
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
LYNRASK: 18-åringen Sondre Turvoll Fossli. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

- Jeg tror Sondre er raskest på hundre meter, basert på det jeg har sett på trening. Han er ekstrem på 15 sekunders hurtighetsdrag, sier Pettersen til Dagbladet.

- Jönsson sier han skal ta rekorden?

- Sier han det? Haha! Ja, Emil er rask — men jeg blir overrasket hvis han slår Sondre.

- Northug bør slå Hellner - Hva med allrounderne Hellner og Northug?

- Northug er rask og bør slå Hellner. Men jeg tror ikke han er raskest.

- Og dere på sprintlandslaget?

- Av oss, vil jeg si at Eirik Brandsdal ligger best an, sammen med Johan Kjølstad. Jeg er ikke spesielt rask. Og hvis Anders Gløersen vinner, så skal jeg gå hjem barbeint — på glass, humrer Pettersen, som gleder seg til sprintfesten.

- Det er kult med et sånt renn midt i sentrum, der det blir høy musikk og mye trøkk. Jeg er helt sikker på at det blir bra og gleder meg skikkelig. Vi får håpe det kommer mye folk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!