Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Pølsa» vant Holmenkollmarsjen foran fire landslagsløpere

Slo Johnsrud Sundby med 11 sekunder.

SLITEN: Øystein Pettersen tok seg helt ut i Holmenkollmarsjen - og gikk helt til topps. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLITEN: Øystein Pettersen tok seg helt ut i Holmenkollmarsjen - og gikk helt til topps. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mens en rekke av landslagsløperne forbereder seg til VM i høyden, gikk Martin Johnsrud Sundby Holmenkollmarsjen 2015 i dag.

Der måtte han se seg slått av Øystein «Pølsa» Pettersen med 11. sekunder.

Pettersen, som går for Team United Bakeries, var raskest av alle i herreklassen på den 54 kilometer lange distansen fra Sørkedalen til Holmenkollen.

God treningsøkt Pettersen brukte to timer, 28 minutter og 34 sekunder på distansen - og toppet lista foran fire landslagsløpere.

Johnsrud Sundby ble nummer to, mens Niklas Dyrhaug tok den siste pallplassen. Eldar Rønning og Didrik Tønseth fulgte på plassene etter.

- Jeg er kjempefornøyd og fikk en god treningsøkt før VM i Falun hvor fem-mila er det store målet, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagens Nærlingsliv.

Les også: - Jeg er best trent av samtlige som står på startstreken i Falun

Seier til Uhrenholdt Jacobsen Øystein Pettersen ledet ved alle målinger, bortsett fra ved 11,2 kilometer, da han lå fem sekunder bak Martin Johnsrud Sundby.

- Det var kjempemoro, men jeg legger ikke skjul på at det var «tricky» å gå sammen med Martin som er et av mine største idoler, sier en fornøyd Pettersen til DN.

«Pølsa» vant Ski Classics-rennet La Diagonela for tre uker siden, men endte da opp med å gi premiepengene til den uheldige svensken som lå inn til seier - før han gikk feil og mistet seieren.

Solfrid Braathen vant dameklassen og brukte to timer, 56 minutter og fem sekunder på 54 kilometer.

Astrid Uhrenholdt Jakobsen vant damenes 25-kilometer, 12 minutter og 13 sekunder foran Torunn Drage Roti.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media