BEST:  Øystein Pettersen knuste alle på 15 kilometeren i Sandnes sentrum. Her fra Oslo skishow i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BEST: Øystein Pettersen knuste alle på 15 kilometeren i Sandnes sentrum. Her fra Oslo skishow i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

«Pølsa» viste hvem som er best på rulleski

Knuste Northug & co. i Sandnes sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Øystein «Pølsa» Pettersen tok nok seier i rulleskirennet i Sandes gater fredag. Han er virkelig kongen av Sandnes.

Han lekte med konkurrentene på oppløpet etter 15 kilometer på rulleski hvor Sondre Turvoll Fossli gikk inn til 2.-plass.

Den populære sprinteren er blant Norges absolutt beste på rulleski, og gjorde kort prosess med konkurrentene ut på sisterunden på 15-kilometeren hvor han fikk en solid luke.

Det var nesten for varmt da startskuddet gikk for finalene i både skiskyting og langrenn i Sandnes fredag kveld, men løperne og publikum opplevde både tordenvær i styrtregn underveis og da løperne passerte målstreken. Løperne fikk seg derfor en ekstra utfordring, og det ble ikke satt skikkelig fart i noen av heatene før siste rundene i langrennskonkurransene.

Deilig - I år var det ekstra deilig å vinne i høljregnet. Jeg trodde at i kveld så er det ingen som gidder å se på oss, men jeg tok feil. Da vi kommer inn på arena sto det en hel gjeng med apekatter og ser på oss. Dette er fantastisk, sa Pettersen.

Det skulle imidlertid bli tøffere for Petter Northug jr. etter hvert. I mål var han helt nede på en 18.-plass, men tok rennet som fin trening etter sykdommen han har hatt den siste tiden.

Northug jr. hadde også en lengre treningstur på formiddagen, en treningstur som ble ekstra lang på grunn av uhell med den ene staven. Den populære langrennsløperen fleipet med publikum etter målgang.

- Jeg fikk juling opp Lysebotn torsdag, og fikk juling i kveld så det fortsetter i samme stimen. Men det er artig å gå her i Sandnes. Stor takk til et fantastisk publikum. Jeg ser fram og gleder meg til lørdagens renn, sa Northug jr.

Falla-rykk sikret seieren Sprinteren Maiken Caspersen Falla rykket fra konkurrentene og vant 10 km fri teknikk i Blink Skifestival fredag kveld. Store deler av feltet var samlet foran den siste runden i Sandnes sentrum, men da satte den norske landslagsløperen inn det avgjørende rykket.

- Jeg bestemte meg for å prøve ut på sisterunden, og jeg fikk noen meter. Dette holdt inn til mål. Det er gøy å vinne, og det fungerte bra for meg, sa Caspersen Falla.

Celine Brun-Lie sikret norsk dobbeltseier med en sterk spurt. Svenskenes stjerneskudd Ida Ingemarsdotter tok tredjeplassen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer