Pølseselgeren vil bli USA-proff

På hjemmekampene til Rosenborg selger landslagsspissen Ragnhild Gulbrandsen og resten av klubbvenninnene i Trondheims-Ørn brus og pølser til inntekt for klubben.

- Dugnaden varer i fem timer, og er mer slitsom enn en vanlig fotballkamp. Men det blir veldig mye penger i kassa, sier den 24 år gamle måljegeren til Dagbladet.

Neste år håper hun å leve av bare å spille fotball.

- Drømmen er å få treårskontrakt med en av proffklubbene i USA, og tjene penger på fotballen. Jeg var aktuell for Boston Breakers (hvor Dagny Mellgren spiller) i år, men tilbudet kom for seint for Trondheims-Ørn, sier Ragnhild Gulbrandsen.

- Litt dumt

Også klubbvenninnen Unni Lehn (23) fikk nei fra klubben av samme grunn. Hun var ønsket i New York Power (klubben til Gro Espeseth og Ann Kristin Aarønes), men måtte bli fordi Trondheims-Ørn ikke hadde råd til å miste flere spillere av sportslige grunner.

- Det var litt dumt at klubben ikke forhørte seg om hva tilbudet innebar. Samtidig har jeg forståelse for at de satte foten ned. Håpet nå er å få en ny proffsjanse etter sommerens EM-sluttspill i Tyskland med landslaget, sier Ragnhild Gulbrandsen.

Fotballspiller har hun vært siden ettårsalderen.

Både i 1997 og i fjor ble Ragnhild toppscorer i serien. Etter fem runder i år leder hun med ni mål. På landslaget er hun fast spiss.

- Etter gullet i Sydney-OL har Ragnhild hatt en eksplosiv utvikling. Nå står hun fram som en profil, både på og utenfor banen. Hun er sterk i kroppen, og helt rå inne i boksen til motstanderen. En måljeger som også er flink til å gjøre medspillerne gode, sier landslagssjef Åge Steen.

Blodslit

Etter fjorårssesongen fortsatte hun å trene, i stedet for å ta pause. Mye av treningen har vært sammen med herrelaget til Kolstad (3. divisjon). Nå får hun betalt for alt blodslitet.

- Ragnhild har opparbeidet seg en ekstrem utholdenhet, samtidig som hun er en notorisk målscorer. Bak framgangen ligger det rein, beinhard kondistrening, sier Ørn-trener Trond Nordsteien.

<B>PØLSEDUGNAD:</B> - Gøy, men mer slitsomt enn å spille selv, sier Ragnhild Gruldbrandsen om pølsedugnadene på Rosenborg-kampene.