Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Polsk helt så moren bli drept av faren som 10-åring

I kveld scoret han drømmemål mot Russland.

HELT: Jakub Blaszczykowski ble helt da han sørget for uavgjort mot Russland. Han har en dramatisk fortid. Foto: AP Photo/Matt Dunham
HELT: Jakub Blaszczykowski ble helt da han sørget for uavgjort mot Russland. Han har en dramatisk fortid. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

(Dagbladet): Polen spilte 1-1 mot Russland, og Jakub Blaszczykowski sørget for poengdeling med en drømmescoring i andre omgang.

Blaszczykowski ble polsk helt, og vertsnasjonen har fortsatt håp om en kvartfinale på hjemmebane.

Historien til den polske 26-åringen er derimot tragisk.

SCORET: Jakub Blaszczykowski scoret fra 16 meter. Foto:   EPA/LESZEK SZYMANSKI UEFA
SCORET: Jakub Blaszczykowski scoret fra 16 meter. Foto: EPA/LESZEK SZYMANSKI UEFA Vis mer

Som barn så han sin egen far drepe moren. Han var 10 år gammel da tragedien skjedde.

- Før ville jeg aldri snakke om det. Jeg ville glemme alt, men det gikk ikke. Nå er jeg mer moden for å snakke. Min mor våker over meg. Jeg har hatt det vanskelig her i livet, men har kommet videre fordi hun har hjulpet meg på veien, sa Blaszczykowski i et intervju med The Sun for fire dager siden.

Før kampen var i kveld det bråk og slagsmål mellom russiske og polske fans i gatene i Warszawa - men på tribunene i den polske hovedstaden gikk alt tilsynelatende fredfullt for seg.

Det var mye prestisje på spill også på banen.

Alan Dzagojev ga russerne ledelsen etter en dødball i første omgang, men Jakub Blaszczykowski sørget for 1-1 med et drømmemål etter pause.

- Vi er fortsatt utfordrere og dersom vi vinner den siste kampen så går vi videre. Vi skal kjempe til siste slutt, sier målscorer Jakub Blaszczykowski i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Den neste kampen blir som en liten finale for oss, sier Blaszczykowski ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media