Polsk hysteri

Dagbladet har startet nedtellingen til verdens største idrettsbegivenhet. Vi presenterer alle gruppene i årets fotball-VM i Korea/Japan. I DAG GRUPPE D.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GELSENKIRCHEN (Dagbladet): - Hjemme i Polen er folk helt ville. Forventningene har vært enorme, helt siden vi som første europeiske lag kvalifiserte oss til VM. Kanskje er det bra at vi har tapt et par treningskamper, sier kaptein Tomasz Waldoch (31).

Forsvarskjempen Tomasz Waldoch er kaptein både hos sin tyske arbeidsgiver, FC Schalke 04, og på det polske landslaget. Polen har bronsemedalje fra VM både i 1974 og 1982. Pluss sølv fra 1992-OL, som var Waldochs debutår på landslaget. Det er derfor et landslag med tradisjoner som reiser til Sør-Korea og Japan.

- Med tapene i treningskampene hjemme i Polen, er mine landsmenn kanskje blitt litt mer edruelige. Men disse kampene var preget av eksperimenter. Flere nøkkelspillere var ikke med. Jeg tør nesten ikke tenke på hva som venter dersom vi kommer tomhendte hjem fra VM-turneringen. Det vil være en voldsom nedtur for fansen, sier Waldoch til Dagbladet.

Mer enn Olisadebe

Han har en annen Tomasz - med etternavnet Hajto (29) - ved siden av seg i forsvaret både på klubb- og landslaget.

Kamper i gruppe D

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer