Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Polsk keeper fikk sparken etter bokutgivelse

Liker MC-gjenger, hater homofile.

VOLDSDØMT: Arek Onyszko mangler nå klubb. Her viser han fram sin elektroniske lenke, som han fikk etter en dom for konemishandling. Foto: AFP/Bo Amstrup/SCANPIX
VOLDSDØMT: Arek Onyszko mangler nå klubb. Her viser han fram sin elektroniske lenke, som han fikk etter en dom for konemishandling. Foto: AFP/Bo Amstrup/SCANPIX Vis mer

|||

Midtjyllands polske keeper Arek Onyszko er blitt sparket etter at han i en bok blant annet skrev at han hatet homofile.

I boken «Fucking Polak» spares det på lite. Keeperens meninger er det delte oppfatninger om, for å si det sånn. Onyszkos hat mot homofile og hans elsk overfor MC-gjengen Hells Angels blir behørig omtalt i hans selvbiografi.

- Etter at vi har lest boken og drøftet innholdet, finner vi dessverre ingen annen utvei enn å fristille ham fra kontrakten, heter det i en pressemelding fra Midtjylland.

Onyszko fikk sparken i OB i sommer etter en voldsdom mot sin ekskone. Midtjylland tok ham inn i varmen, men forholdet ble straks kjøligere etter at boken kom for en dag.

- Vi frarådet ham å delta i dette bokprosjektet og i stedet tenke på fotballen og de private utfordringer. Han ga inntrykk av at prosjektet var droppet, men tross advarslene har han jobbet videre med det. Vi har ikke hatt kjennskap til bokens eksistens før nå, sier Midtjyllands sportsdirektør Jens Ørgaard.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media