Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Polsk sjokkseier i VM-kvartfinalen

Kan bli Norges semifinalemotstander.

VM-OVERRASKELSE: Polen har overrasket i sluttspillet, og Kinga Byzra og lagvenninnene er nå klare for semifinalen. Foto: EPA / NTB SCANPIX
VM-OVERRASKELSE: Polen har overrasket i sluttspillet, og Kinga Byzra og lagvenninnene er nå klare for semifinalen. Foto: EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Kvartfinale klokka 20.15: Følg Norge - Serbia

BEOGRAD (Dagbladet): Polen - Frankrike 22-21.

Hvis de norske jentene slår Serbia i kveld, venter Polen i VM-semifinalen.

De polske jentene havnet på tredjeplass i Norges gruppe og har aldri tatt mesterskapsmedalje. Få levnet dem noen sjanse mot Frankrike, som har to VM-sølv på rad.

Snudde kampen Frankrike tok oppskriftsmessig grep om kampen, og ledet med to etter ni minutter. Da våknet Polen, som scoret sju på rad.

Polakkene ledet 11-8 til pause, og beholdt et forsprang på 2-3 mål også gjennom andreomganen.

Før mesterskapet ble Frankrike sett på som en stor medaljekandidat. I kveld var de ikke i nærheten, og de sleit kraftig framover på banen.

Det ble noen kaotiske sluttminutter i Novi Sad, og ledelsen ble kuttet ned til ett mål. Nærmere kom ikke Frankrike, og dermed var sjokkseieren et faktum.

Tapte med fem for Norge Dermed kan det bli et gjensyn med Polen for Norges del, dersom de klarer å overkomme Serbia i det som blir ei heksegryte i Kombank Arena.

I gruppespillet Zrenjanin vant Norge 23-18, etter at jentene endelig fikk skikkelig dreis på forsvarsspillet. Det ble en del bomskudd og tekniske feil utover i andreomgangen, men seieren var likevel komfortabel.

Semifinalen spilles fredag kveld klokka 20.45.

I den andre tidligkvartfinalen fulgte Brasil og Ungarn hverandre gjennom hele kampen, og det ble ekstraomganger.

Samtidig som Norge møter Serbia spiller Danmark kvartfinale mot Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media