HAR FRAMTIDA SIKRET: Greg Van Avermaet blir ikke lagkamerat med Edvald Boasson Hagen. FOTO: Jeff Pachoud, AFP
HAR FRAMTIDA SIKRET: Greg Van Avermaet blir ikke lagkamerat med Edvald Boasson Hagen. FOTO: Jeff Pachoud, AFPVis mer

Semi-fusjon i sykkelsporten:

Polsk skoprodusent redder 2019-sesongen for BMC

Satsingen bygges rundt Greg Van Avermaet.

(procycling.no): Som cyclingews.com skrev søndag, vil polske CCC gå inn som tittelsponsor for satsingen vi i dag kjenner som BMC Racing Team.

Omveltningen skjer etter at lagets velgjører, Andy Rihs, døde i våres og sykkelprodusenten ser seg om etter et nytt lag å sponse.

Inn fra venstre kommer den polske sko- og veskeprodusenten, CCC, som er mest kjent som sponsor for et polsk satsing på prokontinivået.

Ingen fusjon, men ...

I pressemeldingen fra eierselskapet Continuum Sports, presiserer generalmanager Jim Ochowicz at det ikke dreier seg om en ren fusjon mellom partene.

Det er likevel ventet at flere ryttere og deler av støtteapparaet i CCC Sprandi Polkowice vil ta veien til den nye WorldTour-satsingen.

- Vi bygger laget rundt Greg Van Avermaet. Vi kommer til å se annerledes ut, føles annerledes og vi vil ha noen nye ryttere i oppsettingen vår, uttaler Ochowicz i pressemeldingen.

Det er ventet at Rohan Dennis og Dylan Theuns fortsetter karrieren i Bahrain-Merida. I tillegg er Richie Porte på vei ut.

Porte til Aqua Blue?

Australieren krasjet ut av Tour de France søndag, og er koblet til Trek-Segafredo neste sesong. L’Équipe kom dog med spektakulære rykter i går, da de hevdet at Porte var på vei til Aqua Blue Sports, noe som igjen indikerte at satsingen var villige til å ta steget opp i WorldTouren.

Van Avermaet sykler i den gule ledertrøya under det som blir BMC Racing Teams svanesang under Tour de France.

Lagets belgiske stjerne ble kun slått av John Degenkolb under etappen mot Roubaix, og sier han ser fram til den nye utfordringen.

Cyclingews.com har tidligere skrevet at en potensiell overgang til Dimension Data, der BMC-syklene er ryktet inn, sto i fare på grunn av lagets rekrutteringspolicy. Også Bahrain-Merdia og Astana er blitt koblet til navnet hans, men nå blir han «altså værende».

- Vi kan bygge opp en god satsing rundt meg. Jeg blir også eldre, men jeg har fremdeles høy motivasjon. Jeg er veldig fornøyd, klargjør Van Avermaet.

Polsk forretningsmann fornøyd

Det er CCC-eier og president Dariusz Milek som nå overtar den finansielle posisjonen i satsingen til Ochowicz. Milek dukket opp under presentasjonen av de nye planene under hviledagen i Annecy.

- Det gleder meg å se CCC som partner i Continuum Sports. Sammen skal vi innta sykkelsportens høyeste nivå. Vi har sett etter en mulighet til å satse i WorldTouren, og dette var en perfekt måte å komme inn i en veldreven og respektert satsing, dessuten med Van Avermaet som lagkaptein, uttalte Milek.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!