IKKE VELKOMNE: Rittsjef Roy Hegreberg ønsket ikke CCC Sprandi-laget på startstreken under Tour des Fjords. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
IKKE VELKOMNE: Rittsjef Roy Hegreberg ønsket ikke CCC Sprandi-laget på startstreken under Tour des Fjords. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

Polsk sykkellag erklært uønsket i Tour des Fjords

- Et lag som har problemer med omdømmet.

JONDAL (procycling.no): Under Tour of Norway stilte polske CCC Sprandi til start med dopingdømte Davide Rebellin og Stefan Schumacher.

I Tour des Fjords er det kun kontinentallaget ActiveJet som har fått innpass.

• LIVE: Følg Tour des Fjords på sykkelnettstedet www.procycling.no!

Rittdirektør Roy Hegreberg tok nemlig affære, og fortalte CCC-laget at de ikke var ønsket på startstreken i Bergen.

- De er ett av lagene som har hatt problemer med omdømmet. Vi synes det er viktig å vise fram den nye sykkelsporten. Det har skjedd mye i denne sporten som ikke er bra. Mange lag har tatt et oppgjør med det, men det ser ikke ut til at alle tar det like seriøst, sier Hegreberg til procycling.no.

Sliter med å finne nytt lag For dopingtatte ryttere er det som regel vanskelig å finne nye kontrakter etter at de har ferdigsonet dommen sin.

Unntak finnes selvsagt, som Alberto Contador,  Diego Ulissi, Franco Pellizotti og Ivan Basso.

Andre navn, som Michael Rasmussen, Schumacher og Rebellin har større vansker med å holde liv i karrieren.

procycling.no snakket med tyske Schumacher under Tour of Norway. Den tidligere Gerolsteiner-rytteren ble, som Rebellin, tatt for doping under OL i Beijing i 2008.

 - Hva tenker du om at dere ikke er velkomne til årets Tour des Fjords?

- Det kjente jeg ikke til før du sa det, så det er vanskelig for meg å kommentere noe rundt det, svarer Schumacher først.

Schumacher: - Jeg fortjener en ny sjanse Så forteller vi at blant annet hans egen dopingbakgrunn er oppgitt som årsaken, og lurer på hva han synes om den begrunnelsen.

- Jeg må bare innrømme at jeg har gjort mine feil tildligere. Det gjelder ikke bare meg i min generasjon. Mange har gjort feil, og mange av dem har fått muligheten til å komme tilbake. Jeg fikk muligheten i dette laget, og det er jeg takknemlig for, påpeker Schumacher.

- Jeg har fått våre sanksjoner, og har sonet dem. Jeg angrer på det jeg gjorde, men jeg har også endret meg. Jeg har syklet rent de siste sju årene. Jeg synes alle bør få en ny sjanse, og det er også i tråd med regelverket.

Frykter upopulær vinner I Hardanger står Hegreberg på sitt. Han forteller at han også takket nei til Astana foran årets utgave av etapperittet.

Samtidig som han ønsker å fremme lag med gode holdninger, ligger det også en frykt i at ryttere med dårlig omdømme skal gjøre det godt, sportslig sett:

- Det er jo det vi risikerer. Vi kunne signert de, og sagt at vi ønsker ikke han og han. Men vi vil heller fjerne hele laget. Det er de som ansetter rytterne. Det hadde vært en spesiell smak i munnen om en av de med dopinghistorikk hadde vunnet her. Både for oss og publikum, mener Hegreberg.

PS! Torsdag sykler rytterne 205 kilometer mellom Jondal og Haugesund under dag to av Tour des Fjords. Følg den direkte på sykkelnettstedet www.procycling.no!